Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Str 19. Sep 2018 4:20:36


Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 301 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Pia 09. Mar 2018 8:44:41 
občasný diskutér

Registrovaný: Pia 28. Okt 2016 13:25:45
Príspevky: 25
romanb píše:
..jak zapojiť splyňovací kotol?..aby to fungovalo ako má a aby spotreba bola taká ako má byť?..aby nebola väčšia?..toho sa obávam, aby ta reálna spotreba nebola iná pri kotloch ako udávaná výrobcom..


Moznosti zapojenia splynovacieho kotla je viacero, zalezi to ak od teba, ale ja skor by som sa riadil tym, ake zapojenie odporuca vyrobca, pretoze to zapojenie je podla mna najvhodnejsie, aby vsetko islo ako ma. Aby spotreba bola taka aka ma byt tak ja by som ti radil, dat si kotol zapojit odbornikom v tomto odbore :?


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pon 12. Mar 2018 10:15:07 
okoloidúci

Registrovaný: Str 28. Feb 2018 8:35:49
Príspevky: 6
..veď ja neviem..preto sa pýtam..ako to myslíš, že to záleží aj odo mňa?..to nie je zlý nápad..ale zase sám by som do toho asi aj tak nešel..


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Uto 13. Mar 2018 16:48:33 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Sob 08. Júl 2017 13:37:45
Príspevky: 22
Bydlisko: Trencin
- lebo tych druhov zapojeni je viacero, cize zalezi aj od teba, ktore si zvolis, ale tiez suhlasim s tym, ze odporucane je vhodne zvoli, aj s akumulacnymi nadrzami, aby ta zivotnost kotla sa predlzila, aby sa jej nejako neuskodilo -


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Štv 15. Mar 2018 8:07:03 
občasný diskutér

Registrovaný: Pia 28. Okt 2016 13:25:45
Príspevky: 25
Pozri si http://www.atmos.eu/instalace-kotlu/ tam mas tie instalacie, respektive sposoby zapojeni, napriklad s laddomatom, s laddomatom a vyrovnavacou nadrzou a podobne s akumulacnou nadrzou atd, tam si najdes vsetky tie sposoby a vies si vybrat, ktory sa ti tak najviac pozdava a dokonca tam najdes aj to, ze vyrobca aky druh zapojenia vzhladom na zivotnost kotla odporuca :D


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pia 16. Mar 2018 10:51:45 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto 02. Máj 2017 12:44:20
Príspevky: 12
pokial si na tom tak, ze si si vedomy toho, ze montaz zapojenie toho kotla nie je jednoduche, ze sam by si do toho nesiel, tak je to povedal by som len dobre, lebo to ako bude na zaciatku kotol nastavena a zapojeny od toho zavisi aj to ako bude roky fungovat takze by bolo fajn keby to robil niekto s praxou :shock:

_________________
Dom a záhrada je robota na celý život.


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pon 19. Mar 2018 9:34:18 
okoloidúci

Registrovaný: Str 28. Feb 2018 8:35:49
Príspevky: 6
..dík za link..pozriem to..laddomat je načo vlastne v takomto zapojení?..je dôležité ho mať?..rád by som vedel na čo slúži..či to nebudú len vyhodené peniaze..vojtobart som si toho vedomý..ale taktiež som si vedomý toho, že nechcem vyhodiť peniaze len tak..


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Uto 20. Mar 2018 8:36:07 
občasný diskutér

Registrovaný: Pia 28. Okt 2016 13:25:45
Príspevky: 25
Laddomat v podstate svojou konstrukciou nahradzuje klasicke zapojenie z jednotlivych dielov.
Sklada sa z liatinoveho telesa, termoregulacneho ventilu, nizkoenergetickeho cerpadla, spatnej klapky a gulovych ventilov a teplomerov, pri teplote vody v kotle 78°C (72°C) otvori termoregulacny ventil privod zo zasobnika.
Toto zapojenie s Laddomatom je jednoduchsie ;-)


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Str 21. Mar 2018 16:36:45 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str 07. Jún 2017 10:56:15
Príspevky: 15
Bydlisko: Trenčín
Kde v zapojení by mal byť laddomat umiestnený?
Aby to fungovalo ako má?


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Štv 22. Mar 2018 10:29:15 
občasný diskutér

Registrovaný: Pia 28. Okt 2016 13:25:45
Príspevky: 25
Takto by malo priblizne vyzerat to zapojenie, ale neviem ci si cital vsetko, co sa tu pisalo podla mna a mojich skusenosti ti mozem povedat, ze bude lepsie ak toto zveris do ruk ludi, ktori to vedia, ktori maju skusenosti ;-)

Obrázok


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pon 26. Mar 2018 11:21:30 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str 07. Jún 2017 10:56:15
Príspevky: 15
Bydlisko: Trenčín
Áno, to som čítal.
Aj to beriem na vedomie, avšak chcel som vedieť, aby som potom mohol si to skontrolovať.
Lebo tiež pri niektorých odborníkoch nevieš či im môžeš dôverovať.


Hore
Offline Profil
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 301 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron

Nájdete nás aj na Facebooku

Beží na phpBB | Partnerské odkazy | Kontakt