Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 22. Mar 2025 12:41:38

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 535 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Bioklimatická pergola
PoslaťNapísal: Uto 03. Okt 2023 8:36:38 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ano, je to klasicky iba odolnost voci vetru a rozdeluje sa do niekolkych tried alebo kategorii. Bioklimaticka pergola Isotra dosahuje 6. triedu, co je vlastne najvyssia, aka u nas je a zodpoveda rychlosti vetra maximalne 88 km / h. Potom su este dalsie tri kategorie, ale to uz je neviem aka vichrica a orkan, to sa v nasich koncinach nevyskytuje.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 03. Okt 2023 12:28:42 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

To podľa mňa ani takýto vietor ako je v tej šiestej triede u nás nejak nebýva. To už musí byť. A teda hej, záleží od lokality, niekde je veternejšie ako v iných oblastiach. Tak nech je to odolnejšie. Isto lepšie ako sa ulakomiť a potom to ľutovať :roll:

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 04. Okt 2023 7:53:01 
diskutér

Môže aj nemusí byť. Počasie a všetky tie poveternostné podmienky, to sa stále mení. Však to vidíš sama na tom počasí. Aby bol október a toľkoto stupňov? To asi tiež nie je úplne okej. Zemetrasenie všade v okolitých krajinách, podľa mňa otázka času, kedy aj sem niečo zavíta, čo nás zaskočí. Takže možno aj z tohto dôvodu práve tá vysoká trieda odolnosti nie je na škodu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 04. Okt 2023 12:24:38 
občasný diskutér

skor by ma asi trapila povrchova uprava, co sa dava na tie hranoly, lamely atd... tam by som sa skor obaval nejakeho znehodnotenia asi...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 05. Okt 2023 8:28:51 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

to mi nenapadlo, ze aj taketo nieco sa udava medzi parametrami. ale ked som to teraz pozeral, tak je tam toho viacej. u mna je proste taky zaklad, co su rozmery a to je tak vsetko :D ale uz som si vsimol aj pri drevenych pergolach, ze mavali ludia nejake vyhrady.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 05. Okt 2023 11:13:47 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

To zase ja keď to pozerám, tak je dôležité, aby sa mi to páčilo. Ako možno si poviete, že trápny ženský názor, ale tak si to zoberte, že tiež si asi do domu alebo na záhradu nedáte niečo, čo sa vám nepáči. Každý chce, aby to aj nejak vyzeralo. A zase na parametre, to mám doma chlapa :D Alebo proste predajcu, ten tiež vie poradiť medzi viacerými možnosťami a odporučiť niečo.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 06. Okt 2023 9:26:59 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Možno to je nejaké znamenie, že tiež by si sa mohla v tomto dovzdelať nejak :D To akože ale nie v zlom, ale mne by to napríklad nedalo, aby som nevedel po tejto stránke, čo vlastne domov kupujeme.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 06. Okt 2023 11:13:54 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ja som bola zvedavá na tie lamely, že či to nebude hlučné, keď bude na to pršať, lebo som si to tak nejak prirovnala k plechovej krytine a to ma plašili, že to je hlučné a druhá vec, že či to nebude nejak zatekať alebo čo. ale môžem povedať, že obavy sa nepotvrdili :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 09. Okt 2023 10:28:19 
diskutér

čiže počas dažďa strechu zaklápate? nemala by sa nechávať práveže otvorená? a čo počas toho, keď sneží? tam sa asi názory budú mierne rozchádzať.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 09. Okt 2023 12:48:01 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

@tomomiro: tak podla mna logicky, ked nechces, aby ti na terasu naprsalo, tak treba zastriet. vsak preto tam tu pergolu asi davas, nie? zalezi asi kde zijes a kolko ti nasnezi, ak je to len taky poprasok, nechal by som zatvorene. ak to ma byt fakt riadna naloz, tak z hladiska bezpecnosti a toho, aby to ta pergola vydrzala, tak sa odporuca nechat otvorene. ale zase pergola ma istu nosnost a u nas zimy take krute nebyvaju a kopy snehu tiez nie.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 535 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia