Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 08. Dec 2023 6:19:26

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 288 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:25:50 
občasný diskutér

len ako to je pri stavbe svojpomocne? brali ste vsetko od tehal, cez preklady a kominovy system od jednej firmy? alebo aj od viacerych, ze ste to kombinovali?
lebo neviem sa napriklad v tomto zorientovat, co by bolo najschodnejsie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:30:16 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ideal je zobrat to vsetko od jednej firmy, ked je taka moznost. vsak ked to budes mat vsetko od jedneho vyrobcu, tak je vacsia pravdepodobnost, ze to bude vsetko pekne pasovat, doliehat, aj ta malta trebars moze byt lepsie kompatibilna, ked je od toho isteho vyrobcu. rovno aj takto kominovy system si sa rozhodol riesit?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:32:03 
občasný diskutér

ja neviem ci to bude takto riesit, ze naraz, lebo ved neviem ci je to dobry napad, ci to mam tak pozerat, ze vsetko naraz, ci to bude lepsie, tak este som nestaval, nemam skusenosti, preto sa pytam tu a myslim, ze vy uz mate coto za sebou a budete mi vediet poradit :)
ako to myslis, ze malta lepsie sediet? ved to je jedno cim sa spajaju tehly nie??

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:34:32 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ale ano, je to dobry napad. ak ti to situacia a financie dovoluju, tak to rovno vsetko objednat. inak z tohto hladiska sa to tiez mozno viacej oplati, lebo v stavebninach to zvykne byvat tak, ze pri vacsich zakazkach predajcovia automaticky ponuknu aj lepsie ceny. tak to ani zdaleka nie je jedno akoze. heluz ma trebars taku maltu, ktoru nemusis zarabat, nemusis nic chystat, miesat atd. a druha vec, ze sa nanasa v tenkych vrstvach. tym padom mas s tym menej roboty a mensiu spotrebu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:35:53 
občasný diskutér

len kolko potom taka malta stoji a na aku plochu to vystaci??
ci sa to oplati oproti nejakej klasickej malte, ty si to pouzil??

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:40:09 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

hej mam s nou skusenost, inak by som ju nespominal v tom znenim, ze ti ju vlastne odporucam pozriet aspon, aj keby si ju trebars hned nekupil. ale myslim, ze je dost velka sanca, ze ta oslovi. cenovo to vychadza podobne, mozno je o nieco drahsia. ale zase vyhoda je v tom, ze si usetris cas, kedze ju nemusis zarabat, nemusis sa vlacit s vracami, kyblami, miesat to, dufat, ze si to zmiesal dobre, na dobru hustotu atd. takto ked to objednas, dodaju ti take sikovne kyble a rovno mas k tomu aj valcek na nanasanie. plusom je aj to, ze staci ozaj tenka niekolko milimetrova vrstva, co je rozdiel oproti klasickej malte, ktorej musis nanasat podstate vacsie mnozstvo.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:42:45 
občasný diskutér

mozes mi napisat ako to najdem? ma nejake specialne oznacenie?
no ano toto je pravda, co pises to sa mi zda ako dost vela vyhod, pretoze nemam rad po pravde spinavu robotu :-D celkom sa aj cudujem, ze som si to tak premyslel, ze svojpomocne pojdeme stavat :-D
to k tomu je akoze este aj valcek? tak to je fajn, ze vsetko k tomu mas takto naraz.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:48:31 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

poslem ti to takto jednoducho https://www.heluz.sk/sk/vyrobek/heluz-sidi-20-kg-1 lepsie, ako keby som mal vysvetlovat, ako sa k tomu dostanes. to asi malokto holduje takej robote, ze sa pri nej zaspini. preco? sa ti nieco nezda na stavani svojpomocne? ci ako kvoli tej spinavej robote myslis? :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 9:52:30 
občasný diskutér

dakujem ti za link, idem to pozriet, co to je zac, ci by mi to teda vyhovovalo :-)
nie akoze kvoli spinavej robote, maloco zvyknem doma robit, toto je pre mna taka nejaka vyzva, ale tesim sa po pravde na to.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 15. Nov 2023 8:44:36 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Woody30: ak sa chystáš stavať svojpomocne, tak si myslím, že sa do toho oplatí ísť. asi si budeš chcieť uľahčiť a zjednodušiť niektoré veci a časom proste všetko, čo sa bude dať, aby si mal čím skôr všetko hotové a toto mi príde také, že to vie dosť teda pomôcť.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 288 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia