Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Uto 26. Sep 2023 11:01:03

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 477 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Pia 18. Aug 2023 8:14:42 
občasný diskutér

vychadzaju samozrejme z projektovej dokumentacie, ak tam nie je vsetko potrebne, tak je ten vypocet samozrejme orientacny. ale ked dolozis vsetko, co vyzaduju, tak to bude na presno. ak sa projektant niekde nesekol :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 21. Aug 2023 7:57:44 
občasný diskutér

A to je co vsetko? Nestaci len projektova dokumentacia? Z toho by malo byt jasne hadam vsetko, co nie? Nemoze byt jeden projekt taky a druhy onaky, tam by malo byt vsetko podla mna.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 21. Aug 2023 13:02:35 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tiez by ma zaujimalo, co je este potrebne, lebo ako tiez som bola v tom, ze hlavny je samotny projekt

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 22. Aug 2023 7:34:58 
občasný diskutér

Aby som to teda upresnil, čo tu zaznelo. Samozrejme, že projekt je to najdôležitejšie, ale musia tam byť určité dokumenty a náležitosti. Tak napríklad pôdorysy jednotlivých podlaží, rez objektom, pôdorys krovu, pohľady, konkretizácia výberu typu tehál. Keby niečo, tak upresním bližšie, čo bude treba.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 22. Aug 2023 12:12:50 
občasný diskutér

takze clovek potrebuje mat vsetko toto a potom moze pocitat, hej? myslis, ze s tym vedia pomoct aj v samotnycch stavbninach, ci je lepsie ak mam teda vybraneho vyrobcu sa obratit priamo teda na neho

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 23. Aug 2023 8:04:13 
diskutér

Priamo s výrobcom to neriešiš, ty s ním v podstate ani neprichádzaš do kontaktu za takých bežných podmienok. Všetko ide cez predajcu a cez stavebniny. Rovnako aj tieto výpočty. Akurát to si treba zistiť, či to vie spraviť každý predajca, pretože to nie je podmienka.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 23. Aug 2023 15:04:34 
občasný diskutér

myslel som skor podnikove predajne, asi som sa zle vyjadril. aha a vidis, ja som si myslel, ze to je tak nejak samozrejmost. ty sam si uz nieco take riesil? teda fakt by ma zaujimalo, ci tie vypocty sedia tak nejak priblizne, aby cloveku moc nechybalo. nevies nahodou, kde nieco take robia?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 24. Aug 2023 7:28:12 
občasný diskutér

tie vypocty by mali sediet uplne presne praveze, vsak preto by si mal dodat vsetky tie spominane dokumenty, aby si to mal presne vypocitane. ale tak ci tak je dobre zobrat aj nieco navyse, pre kazdy pripad. radsej, ako by ti malo nieco chybat potom.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 24. Aug 2023 12:49:08 
občasný diskutér

no a to navyse predstavuje napriklad pri tehlach kolko? plus 10 -15%. tieto vypocty byvaju aj nejak spoplatnene, ci ti to spravia gratis ako sucast samotnej objednavky?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 25. Aug 2023 7:06:16 
občasný diskutér

vies, co ja by som kludne povedal, ze aj do tych 10 percent by to mohlo stacit. samozrejme toto nevie asi nikto ovplyvnit. lebo tak jasne, ze vyrobca posle vsetko v top stave, ono hlavne preprava byva pri tomto casto kamenom urazu a to prekladanie. vtedy moze dojst k nejakemu pripadnemu poskodeniu, inak sa nema co stat. viem, ze heluz robi taketo vypocty a ponuka rozne sluzby, tak si myslim, ze v pohode, keby sa u nich skusis informovat na to, ake mnozstvo do rezervy zobrat, tak by poradili ich predajcovia.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 477 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia