Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 08. Dec 2023 8:00:55

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 559 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Štv 16. Nov 2023 9:03:00 
občasný diskutér

jasne, ze je to dolezite, ma to potom vplyv na viacero veci. ak sa nemylim, tak toto je tehla heluz a oni sa vyznacuju jednou z najprepracovanejsich geometrii co sa tyka tehloveho bloku a minimalizuju prestup tepla, ale zaroven zachovavaju vysoku pevnost.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 16. Nov 2023 9:13:25 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ano toto ma zaujimalo, ze ako to je, preco je to dolezite - dakujem ti za objasnenie a vlastne ako to je s plnenymi tehlami, to tie medzery, to rozlozenie vo vnutri je take iste ako pri tychto tehlach len su v tom napratane polystyrenove gulocky alebo vlna?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 20. Nov 2023 9:29:35 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Jo, to sú presne tie isté tehly, akurát prejdú takouto "úpravou". Lepšie podľa mňa, keď je tá výplň vo vnútri, už ju potom nemusíš riešiť zvonka.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 20. Nov 2023 13:24:54 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ale co pozeram, aspon teda pri Heluz, tak vyrazne to dokaze zlepsit este tepelnoizolacne vlastnosti. Az som prekvapeny z toho.
Ked su plnene, tak potom navrch uz nemusi ist polystyren, ale len fasada, hej? A aka??

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 21. Nov 2023 8:22:19 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ta vnutorna izolacna vrstva? Jasne, vsak to ma len vyhody. Aspon som teda este neprisiel na nic, co by bolo odradzajuce pri tych tehlach. Ked to vybehlo ako novinka, tak som bol voci tomu skepticky, ze co to bude, ako to bude, ale vo finale aj takto po case vyzera, ze sa to dost osvedcilo.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 21. Nov 2023 8:27:09 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

V tom tkvie ich vyhoda, ze uz potom netreba ziadne dodatocne zateplenie nie je potrebne. To uz si vies pozriet, ktora sirka ti bude idealna, ale tak zvykne sa pri tychto zateplenych davat 44ka, to nie je ani vela ani malo a parametrovo tiez dobre vychadza. Jo, uz len fasada sa potom spravi, ako myslis aka?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 21. Nov 2023 13:59:08 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tie zateplene sa robia vo vsetkych hrubkach ako aj nezateplene? aj 38ka napriklad? co je take idealne riesenie? ta 44ka? lebo to tak vnimam podla toho, co ste tu viaceri popisalo :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 23. Nov 2023 8:24:23 
občasný diskutér

ono ta 44 je taka osvedcena, ze nic nou nepokazis. ale tak ked vyslovene, ze nechces tu zateplenu a trvas na tom, ze budes davat klasicke tehly plus zateplenie (aj ked osobne nevidim dovod, preco to takto riesit, ked sa to da spravit jednoduchsie), tak zalezi pri volbe hrubky tehly aj od toho, ake zateplenie tam chces davat, aku hrubku. treba to vhodne pokombinovat, aby si mala co najmensie straty na teple.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 27. Nov 2023 8:59:01 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to jednoduchsie myslis akoze aj pri samotnom murovani? nemoze sa stat, zeby nejako to zateplenie zvnutra vlozky dako vypadlo?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 27. Nov 2023 10:00:43 
občasný diskutér

zvnútra vložky? myslíš akože z tej tehly? stať sa môže kadečo samozrejme, ale nedeje sa to. možno v ojedinelých prípadoch. ten polystyrén je tam riadne stlačený.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 559 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia