Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Ned 01. Okt 2023 7:15:15

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Tepelné čerpadlo
PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2023 13:08:10 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to na dlhsie, aspon u mna bolo, pretoze sam som nevedel, ze co vybrat, aby teda sme vykurili bez problemov dom :)
ale teda ked som sa dozvedel, ze voda-voda nie je v nasom pripade mozne, tak sme pozerali vzduch-voda a dobre je, ze vies vyriesit aj chladenie s cerpadlom cez fancoily.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2023 11:21:19 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

takéto chladenie je v dnešnej dobe si myslím veľmi obľúbené a osobne sa tomu ani nečudujem, má to zmysel, efekt ;)
čo ale napríklad mňa tak dosť oslovilo pri čerpadlách ako takých, že s tým nemáš starosti, že ak keby čosi sa stane, tak oni, aspoň teda Fenomis na diaľku kontrolujú čerpadlá a vedia mnohé veci aj tak vyriešiť, že nemusia ani prísť ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 13. Sep 2023 9:46:56 
okoloidúci
Obrázok užívateľa

Ako to myslíš, že na diaľku kontrolujú? Akože to je cez nejaký počítač alebo cez čo?
Netreba ale aj tak v niektorých prípadoch proste prísť osobne pozrieť či je všetko ako má?
Ešte by som chcel vedieť, že ako to je s exteriérovou jednotkou, tak kde ju máte umiestnenú.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 11:46:33 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ako to myslíš kde? Veď to musíš byť nejako tesne pri dome, nie? To sa nedáva nejako podobne ako klimatizácia na fasádu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 10:20:35 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Nie... Áno má byť pri dome, ale nie na fasádu... Väčšinou sa to robí tak, že sa urobí samostatný základ a na ten sa tá exteriérová jednotka upevní... Umiestnenie ako také, že na ktorú stranu a kam to je dobré, keď odporučí človek z firmy, čo sa orientuje v tom, že na ktorú stranu to je najlepšie, predsa len zo skúseností, z praxe vedia...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 29. Sep 2023 8:58:02 
občasný diskutér

o tomto som už aj ja počul, že niekto to chcel dávať na fasádu, ale nie je to dobré, ale to kam umiestniť a ako to by ťa mali vo firme oboznámiť, navrhnúť ti riešenia. ;)

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 56 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia