Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Ned 22. Dec 2024 4:35:43

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 155  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Krb - výhody, nevýhody?
PoslaťNapísal: Štv 09. Nov 2023 10:18:03 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- v com je to podla teba akoze ine?...nerozumiem celkom, ze aky je rozdiel v teple normalne z kotla v radiatoroch a takto, co hovoris...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 13. Nov 2023 10:37:58 
občasný diskutér

to teplo z krbu je take prijemnejsie, s krbom aj skor vykuris cely dom, taka je moja skusenost a poviem ti, ze to nelutujem, ze som rad, ze sme dali ako doplnkove kurenie prave krb, lebo to je viac menej bez starosti, raz za cas nalozim do neho a na hodiny mame klud :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 13. Nov 2023 11:33:58 
občasný diskutér

tak toto vsetko zavisi od toho ako je krb urobeny, aky je vykon, aka je ucinnost, to su take dost zasadne veci, od ktorych zavisi, ze jak casto budes musiet prikladat do krbu, jak dlho vydrzi horiet v nom, ale napriklad aj pri krboch treba pozerat, pri vlozkach, ze ako to je so spalovanym, ze ci ma sekundarne spalovanie alebo aky typ :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 14. Nov 2023 10:19:14 
občasný diskutér

ano, aj pre toto sme si my dali krb od firmy Deltako, maju vlastnu znacku krbovy vloziek, s prepracovanym systemom, s dobrym systemom spalovania a dobre je to, ze ty uz sice ohen nevidis, ale teplo stale citis, proste maju to skvelo premyslene cele to fungovanie :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 16. Nov 2023 9:50:31 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ako dlho už máš od nich??
kamarát teraz tiež zvažuje, že dá do domu, majú urobenú predprípravu, ale keď boli teraz u nás tak hovoril, že mohli to dať hneď urobiť a mohli mať kľud, len to človek asi časom, postupne príde na to, čo by sa mu hodilo viacej.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 20. Nov 2023 9:25:03 
občasný diskutér

Mohli to dat hned, to je fakt, ale s tym uz neurobi nic, ale nic na tom nie je, da sa to aj dodatocne.
Od tej firmy, co ti pisal mam aj ja. Vela som porovnaval, pozeral, ze od koho vziat krb, ako to urobit cele a tak, ale mne otvorilo oci, ked som si s krbarom sadol, povedal som mu aku mam predstavu a pytal sa mi vela dalsich otazok, ci viem, co chcem a vtedy som dosiel na to, ze je este vela veci, ktore neviem.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 20. Nov 2023 10:26:06 
občasný diskutér

ani sa ti nečudujem, je to iné, keď niekto s tým robí dennodenne a stretne sa s kadečím, s rôznymi skúsenosťami, situáciami, takže ti vie vysvetliť, poradiť a to je na tom to dobré, to hlavné :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 21. Nov 2023 9:11:45 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Lebo keby chces nieco robit svojpomocne a chces ist podla nejakych navodov na nete, tak to je uplna utopia. Je tolko roznych clankov, ale ked pisem roznych, tak myslim, ze aj na kadejakych strankach a aj su obsahovo uplne rozlicne a teraz vyber si ten spravny, ten vdaka ktoremu postavis kvalitny dobry krb.
To je velmi nizka sanca, ze si vyberies nieco dobre.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 22. Nov 2023 9:26:41 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

toto je fakt, je najlepsie podla mna ist niekam do predajne a vidiet osobne krby a poradit sa s niekym z fachu, my sme tiez tak boli v showroome, v predajni, aby sme videli a vyskusali si aj otvaranie, kedze sme chceli s vysuvom a nemali sme celkom predstavu o tom jak to bude drzat, jak to funguje :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 27. Nov 2023 11:58:41 
občasný diskutér

áno, mne sa tie tiež viacej páčia, sú také trendy by som povedal, aj funkčné a čo som bol milo prekvapený, že sa do nich aj dobre drevo nakladá, že je to praktické 8-)

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 155  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia