Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 08. Dec 2023 6:11:45

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 832 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Rekuperacia - oplati sa?
PoslaťNapísal: Štv 12. Okt 2023 15:16:18 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

drony, tak tie vetracie jednotky su tomu prisposobene, aby nemali problem ohriat aj takuto nadrz, ale vyhoda je to, ze ten ohrev je lacny, to tiez bola vec, ktora nas oslovila, sice na zaciatku je fakt, ze treba investovat, ale stoji to za to ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 16. Okt 2023 13:01:42 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Su investicie, ktore sa oplatia a su take, ktore sa ti nevratia ani za cely zivot :-) Co sa rekuperacie tyka, verim, ze je to jedna z tych investicii, ktore sa oplati riesit, ale mna skor zaujima, aka je jej navratnost? :) Kolko asi tak moze trvat, kym sa ti vsetky tie naklady vratia?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 17. Okt 2023 9:01:31 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

hemela pri rekuperacii nejako my sme sa na navratnost nezameriavali, pretoze tam ide prioritne by som povedal o komfort, ktory dokaze priniest.
A ano setris aj napriklad tym, ze nevetras oknami, nepustas dnu zimu, ked si vo vnutri kuris, ale takto rekuperacia meni ten vzduch vo vnutri za cerstvy bez toho aby ti teplo unikalo. Co je velka vyhoda.
A taktiez kedze rekuperacie maju viacero filtrov, tak nedostane sa ti dnu nejaky hmyz, tiez prach zachytavaju a vela ineho.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 17. Okt 2023 10:29:27 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

No my mame niekedy okno otvorene cely den aj noc, len je to nevyhoda v tom, ze ten bordel nam vsetok taha dnu. Byvame tak na kraji pri ceste a toto mi ozaj vadi. Ono sa to da aj nejak dodatocne este dorobit? Planujeme aj rekonstrukciu, tak moznoze vtedy by to bolo idealne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 18. Okt 2023 9:07:11 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

atlasko pocuvam same chvaly na rekuperaciu z kazdej strany, to je fakt, ale neviem teda, ze ci je jedno, aku znacku potom zvolit alebo su kvalitnejsie a menej kvalitne. podla coho sa teda rozhodovat?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 23. Okt 2023 10:21:59 
občasný diskutér

Hlavak podla toho,co pocuvam od draheho,co zistoval,porovnaval,tak my kladieme doraz na to ako dlho je firma na trhu.Kolko skusenosti uz ma za sebou,ake maju jednotky a co ti rekuperacia dokaze poskytnut.Lebo napriklad vetranie ako take,to ti vie poskytnut kazda znacka.Ale napriklad aktivnu rekuperaciu,ohrev vody,ochladenie v lete,to ti kazdy neposkytne a to boli veci,ktore nad tak viacej zacali zaujimat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 23. Okt 2023 18:45:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

som si myslel, že všetky aktívne rekuperácie sú v podstate rovnaké. zaujímalo by ma, či si teda môžeš povedať, že chceš aby jednotka vedela to a to a ono ti ju firma teda tak vie vyskladať?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 24. Okt 2023 10:34:50 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Bartas - Nie sú rovnaké, každá ti vie poskytnúť niečo iné. Vyskúšaj si pozrieť napríklad ponuku spoločnosti Nilan. Majú jednotky, ktoré poskytujú chladenie, kúrenie, potom sú také, čo aj ohrev vody. Nie je to tak, že ty si povieš a oni ti nejakú vyskladajú.
Oni majú širokú ponuku, z ktorej si môžeš vybrať podľa svojho uváženia.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 24. Okt 2023 15:09:09 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ako tiez som si myslel, ze sa mozno daju aj tak nakonfigurovat, no to by zas bolo v ramci moznosti asi aj nerealne. a co potrebujem vediet teda aku plochu ma dom, co vsetko by som chcel aby mi zastresila a este nieco? je rozdiel v jednotkach, ked ju potrebujem napriklad do bungalovu a do poschodoveho domu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 25. Okt 2023 10:05:29 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak zaklad je vediet aku chces, s akym vykonom, ale ked sa nevies rozhodnut, ze co, tak ti vie firma poradit..
napriklad firma Reheat venuju sa aj montazi, aj ti poradia, aj servisy robia, cize vedia co a ako.. len rekuperacia to nie je len o jednotke ako takej, ale je to aj o tom mat dobre urobene rozvody a rozumne vyriesene aj vyduchy, ze kde budu vychadzat.. :)

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 832 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia