Ahojte, rozmýšľam nad tým, akú fasádu zvoliť pre môj nový dom. Uvažujem nad viacerými možnosťami a chcel by som si vybrať čo najlepšie riešenie. Rozmýšľam nad tým, či ísť cestou klasickej omietky alebo sa rozhodnúť pre niečo odolnejšie ako tehlový obklad, klinker, plastový obklad, alebo drevený obklad. Všimol som si totiž, že omietka sa často ľahko zašpiní a vyžaduje si častejšiu údržbu alebo obnovu, aby zostala pekná. Na druhej strane, tehlový obklad klinker je podľa toho, čo som sa dočítal, odolný voči zlému počasiu a má veľmi dlhú životnosť. Tiež mi napadli aj moderné alternatívy ako plastový obklad, ktorý je tiež odolný, ľahko sa udržiava a je dostupný v rôznych štýloch. Môže napodobniť vzhľad dreva alebo dokonca kameňa, ale obávam sa, že po rokoch môže vyblednúť alebo sa deformovať. Mám nejaké skúsenosti aj s dreveným obkladom, no drevo je však potrebné pravidelne ošetrovať a nie je tak odolné voči počasiu ako iné materiály. Chcel by som sa spýtať, či máte s niektorou z týchto možností osobné skúsenosti alebo ste si vybrali pre svoj dom iné riešenie? Ako ste sa rozhodli a z čoho ste vychádzali? Váš názor a skúsenosti by mi veľmi pomohli pri rozhodovaní. Ďakujem všetkým za vaše príspevky a teším sa na vaše odpovede