Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pon 07. Apr 2025 14:00:09

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1581 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 159  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Pon 11. Dec 2017 12:06:34 
diskutér

Poviem ti, ze poznam viacerych takych ludi a ked sme sa o tom rozpravali, tak by opat volili takuto moznost, je to prakticke riesenie a najma aj efektivne a oplati sa to aj z financneho hladiska, co si myslim, ze je pre nas v dnesnej dobe dost dolezite aby sa to aj z hladiska penazi oplatilo ;-)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 12. Dec 2017 13:46:08 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- preco si myslis, ze by mali riesit nieco inak? na zaciatku to kurenie si clovek dobre premysli, dobre si porovna moznosti ake pri kureni ma ako sa pohybuju ceny, myslim ake by boli mesacne vydavky a podobne a od toho zavisi ci neskor bude nieco lutovat ci nie, ale treba sa na to pozriet hlavne objektivne -

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 13. Dec 2017 7:55:20 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

viem, ze na zaciatku si to premyslia, ved aj ja premyslam teraz, ze ako to urobit, ale napriklad ci by neriesili iny kotol, alebo ci ta uspora je ozaj taka aku si vypocitali, ked sa na zaciatku rozhodovali toto je to, co som myslel co ma trapi ;-)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 14. Dec 2017 10:39:57 
diskutér

Mam v okoli mnohych ludi, dokonca uz aj starsich, co maju riesene kurenie splynovacim kotlom a nevedia si to vynachvalit, najma co sa tyka z hladiska financnej uspory, mam tiez kamarata, ktory pred nejakym casom si ani za svet nechcel dat poradit, ze elektrina je draha a teraz to vidi, ked ma este aj kurit a ked mu chodia ucty, teraz uz vymysla ako to spravit aby si mohol dat urobit kotol na drevo, ono to ma svoje velke benefity

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 15. Dec 2017 11:39:59 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- tak clovek ked nebyva sam, tieto veci neplati sam, tak si nevie tie vydavky ani len predstavit, kazdy pozera na pohodlnost, aby to bolo co najkomfortnejsie a nemyslia aj na ine vec a kotol na drevo, splynovaci kotol tiez je komfortna zalezitost -

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Dec 2017 15:24:00 
diskutér

Prave toto, predsa ked tie vydavky potom uz idu z vlastneho vrecka, tak sa clovdek na to zacne aj inak pozerat. Je to komfortne, cloveku to nejaku casu nevezme aani to nie je nejako narocne na starostlivost tak ja celkom nerozumiem, ze preco este sa takto k tomu ludia stavaju, treba si predtym zvazit vsetky pre a proti a az potom urobit finalne rozhodnutie ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Dec 2017 15:48:14 
diskutér
Obrázok užívateľa

Na splyňovací kotol máte aj zvlášť miestnosť? Aké rozmery by mala mať technická miestnosť? Neviem či máme dostatočnú, pri stavbe domu som nemal celkom jasno ešte v niektorých veciach, tak pri niečom sme aj improvizovali :x

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 20. Dec 2017 18:38:46 
občasný diskutér

Ano, pri projekte treba uz ratat s takymito vecami, ze by kurenie mohlo byt riesene prostrednictvom kotla na pevne palivo, cize treba ratat aj dostatocne velku technicku miestnost, nejde o to ake by mala mat rozmery, ale skor o to aky velky bude kotol, lebo aj kotle maju rozne rozmery :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 21. Dec 2017 9:44:59 
diskutér
Obrázok užívateľa

Ako s technickou miestnosťou som rátal, len som zle asi predpokladal aká by mala byť veľká, preto rozmýšľam ako to spraviť, chcel som tam dať aj sušičku a práčku, ale asi keď budem chcieť kotol na drevo, tak bude najprijateľnejšie, keď práčku a sušičku dám do kúpeľne, aby tam bolo dosť miesta, lebo zrejme aj akumulačná nádrž bude potrebná, čo?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 02. Jan 2018 11:01:27 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- ak chces splynovaci kotol, tak poviem ti tak, ze radsej mu vyhrad miesto, aby si si mohol dovolit do tej miestnosti dat aj kompletne zapojenie kotla, aby to bolo ok, aby zbytocne nebolo este nieco tam, co bude vytvarat teplo, pracku a susicku by som dal do kupelne, v tom nevidim najmensi problem -

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1581 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 159  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia