Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Štv 21. Nov 2024 7:36:38

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 447 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str 05. Jún 2024 7:30:14 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

no lebo co som videla tak stavby boli skor z tych sedych kociek. cize tehlu netreba ani zateplovat nejako? v pohode to udrzi chlad alebo teplo vnutri hej?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 05. Jún 2024 7:38:38 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tie šedé kocky sú porobetón, stavia sa aj z toho samozrejme. stavia sa aj s dreva a kadejakých tých keramických panelov. aj kontajnerové domy sa robia. možností je viacej o tom potom. netreba tehlu zatepľovať, ale musíš vedieť, ktorú vybrať, ak sa chceš vyhnúť tomu zatepleniu a zároveň aby si dosiahla také vlastnosti, aké treba.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 05. Jún 2024 7:42:04 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ako to myslis ze ktoru vybrat? ved tehla je tehla :D ci je akoze niekolko viac druhov tehal a niektore su na to vhodne a niektore su menej vhodne a jednoducho sa musia zateplit?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 05. Jún 2024 7:54:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

keby si tak mala pravdu, že tehla je tehla. ono už len to, že je viacej výrobcov a každý má v ponuke nie jednu, ale niekoľko druhov tých tehál, pokiaľ sa bavíme len o veľkosti, resp. šírke. delí sa to aj podľa toho, že aký dom plánuješ stavať, nízkoenergetický, pasívny, atď. ale nie, nemusia sa všetky zatepliť, však to som už predtým písal. keď si vyberieš napríklad 44 a 50 tie nemusíš vôbec už zatepľovať, sami o sebe majú dobré vlastnosti.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 05. Jún 2024 8:07:51 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

pasivny a nizkoenergeticky nie je to iste? ze v podstate viem usetrit za kurenie, lebo ved to teda dobre udrzi teplo vnutri.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 06. Jún 2024 8:55:53 
občasný diskutér

Veru to nie je to isté. Tu máš napríklad napísané o tom pasívnom https://www.heluz.sk/sk/typy-domov Podobné zhrnutie nájdeš aj ku každému inému typu domu. Môže sa to javiť na prvý dojem, že je to to isté, ale sú tam drobné rozdiely.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 07. Jún 2024 6:40:42 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

aha zaujimave cize ono treba aj nejake dalsie podmienky splnit na to aby bol dom pasivny. to som nevedela ze napriklad musi byt celo domu orientovane na juh, ci musi mat rekuperaciu. a to ci je vzduchotesny to ako zistim? to mi zabezpecia tie tehly?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 07. Jún 2024 7:23:10 
občasný diskutér

samozrejme. nezáleží len na tom, z čoho dom staviaš. aj keď je to asi taký ten základ, že už v tomto si treba dať pri výbere záležať. keď dosiahneš už vďaka stavebným materiálom dobré hodnoty, tak potom už ti netreba toho toľko riešiť. tepelné čerpadlo, rekuperácia, klíma, a neviem čo ešte ďalšie. už v tom vieš potom korčuľovať, čo áno a čo nie. vzduchotesnosť ti jednak zabezpečia áno aj tie tehly aj malta, lepidlo alebo čo použiješ a hlavne aj to, ako to bude spravené, čiže záleží aj od kvality odvedenej práce.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 07. Jún 2024 7:27:56 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

takze asi najlepsie ked si clovek da postavit dom nejakej overenej firme co ma nejake skusenosti za sebou ked chce taketo nieco splnit. oni mu uz asi potom aj podla projektu odporucia tie ostatne veci co si napisal k tomu aby bol dom co najviac pasivny.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 07. Jún 2024 7:41:31 
občasný diskutér

dá sa aj tak, ale to musíš fakt dobre vyberať, lebo pri dome ťažko budeš niečo reklamovať alebo meniť, keď už sa začne stavať. nestavala mi firma dom, tak ti neviem povedať, ako to tam presne funguje, či dávajú aj ďalej nejaké odporúčania. ja som si to riešil v podstate všetko sám, spoliehal som výhradne na seba, ale áno, zvážil som aj rady a názory od okolia.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 447 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia