Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 25. Apr 2026 20:41:02

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 447 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 45  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str 26. Júl 2023 8:24:33 
občasný diskutér

Malo by to tak byt, ze uz dalsie zateplenie nie je potrebne. Predpokladam, ze to je jeden z hlavnych dovodov, preco sa niekto rozhodne pre takyto typ tehal. Je to lepsie ako potom tahat este zateplenie, ked bude stat stavba. Ani tolko poskodenia nehrozi, co sa tyka zateplenia.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 26. Júl 2023 12:26:05 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Takze sa tehla nakoniec len omietne fasadou a to je vsetko?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 01. Aug 2023 8:40:34 
občasný diskutér

My sme dávali tehly a zateplenie, ale ti poviem tak, že ak máte možnosť, tak choďte do toho, že dáte už tehly, ktoré sú rovno zateplené. Akože nehovorím, že toto je zlé, čo sme my robili, to nie. Ale keď som videla, koľko je s tým ešte potom roboty a neporiadku a proste to všetko okolo toho, tak som ľutovala, že sme nestavali so zateplených tehál rovno.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 01. Aug 2023 9:50:29 
občasný diskutér

To je to, ze na niektore veci clovek pride az potom casom a niekedy aj az vtedy, ked je neskoro. Tiez by som poradil tie zateplene, to je fajnotka. Pripadne to skombinovat, aj tak som pocul, ze robia, ze prve rady tehal daju tieto zateplne kvoli lepsej izolacii, tepelnym stratam a podobne a potom vyssie uz idu klasickymi tehlami. Ono podobne je to aj pri prekladoch potom, ze aj tieto zateplene sa daju kupit, ale tam to ma skor inu funkciu potom.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 01. Aug 2023 11:36:57 
diskutér
Obrázok užívateľa

ono sa toho niektori boja a mozno aj ja patrim medzi nich. ak sa nieco robi nejak desiatky rokov a pride taka novinka ako zateplene tehly, vies, nie kazdy ma tolko odvahy do toho ist. nie je problem napriklad s tymi zateplenymi tehlami, ze by sa niekde zrazali pary a podobne?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 02. Aug 2023 8:36:32 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tomu rozumiem, ja to mam tiez podobne... esteze taketo stavebne zalezitosti riesi polovicka, takze mne odpada pri tomto nejake rozhodovanie... co som aj rada, lebo by som si to asi na triko nevzala, keby nieco... s tymto sme sa ale nestretli, ze by sa pary zrazali alebo co... ziadne taketo problemy...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 03. Aug 2023 8:39:23 
občasný diskutér

Inak ak by to niekomu vedelo pomoct, tak sa podelim o informaciu, na ktoru som v podstate len tak nahodou natrafil. Heluz dava teda pri objednavkach doplnkove tehly zadarmo. Zevraj tvoria cca desat percent akoze celkoveho materialu, co sa kupuje, takze to je potom celkom dost, co sa da takymto sposobom usetrit.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 04. Aug 2023 7:49:01 
občasný diskutér

tymi doplnkovymi tehlami sa myslia take tie polovicne a / alebo stvrtkove a podobne, vsak? ak ano, tak potom sa to oplati. isto je vyhodnejsie objednat taketo tehly ako by si mal z klasickych velkych tehal rezat. zvlast teda, ked to nie je nutne a este vies doplnkove mat aj zdarma.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 15. Aug 2023 9:25:09 
diskutér

Hej presne takéto sa tým myslia. Tak je to pod jedným názvom takto zovšeobecnené, ale potom medzi nimi sú teda rôzne veľkosti. Však také, aby ti to pri stavbe všetko vychádzalo, ako má a bolo to presné aj bez nejakých úprav, že by si ty musel s tými tehlami niečo robiť.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 16. Aug 2023 7:26:14 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

To vedia vypocitat tak presne, ze to bude vychadzat? Tak to je potom fajne, cim menej roboty, tym lepsie samozrejme. Len to potom predajca akoze riesi tieto vypocty alebo to projektant aj toto vsetko ma na starosti?

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 447 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 45  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Google Adsense [Bot] a 25 hostia