Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 11. Apr 2025 4:41:22

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Pia 08. Sep 2023 8:59:53 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

No ved ano, lebo tak podmienka je, ze musis objednat aj stavebny material, takze podla niecoho to oni musia vypocitat, aby vedeli presne mnozstvo, kolko to budes potrebovat, aby ti vedeli vsetko dodat. Takto to aspon budes mat vsetko od jedneho vyrobcu a bude ti to pekne do seba vsetko zapadat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 08. Sep 2023 13:12:40 
občasný diskutér

a za to ten samotny vypocet sa nieco aj plati? lebo ako to v celku fajn vychytavka. clovek sam si to tazko len tak vypocita, kolko coho bude potrebovat... alebo je to potom nasledne k samotnej objednavke gratis

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 11. Sep 2023 8:53:18 
občasný diskutér

poviem ti, ze som mal taku snahu, ze si to idem sam vsetko rozpocitat. ale to som rychlo vzdal. reku nestoji mi to za to, aby som den stravil pri tabulkach a kalkulacke a bohvie, ci to aj tak dobre nakoniec vypocitam. to oni uz na to maju system, vedia co a ako, co navyse prihodit, kde netreba nic navyse pocitat atd. tak zalezi ci len chces vypocitat alebo aj objednavas, podla toho sa odvija aj cena materialu aj sluzieb.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 11. Sep 2023 13:34:12 
občasný diskutér

no ved jasne, ale tak uz ked si to dam k niekomu napocitat, tak si to tam asi aj objednam. ved cenu si cca za kus vies zistit aj dopradu a vybrat si predajcu, ktory ma najlepsiu cenu potom nie je taky problem. po vacsinou to funguje aj tak, ze cim viacej objednas, tak sa ti tam moze aj vyssia zlava nakopit

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 12. Sep 2023 7:14:03 
občasný diskutér

Jasne, vsak ceny byvaju normalne aj na nete uvedene pokial stavebniny maju porobene web stranky, tak sa to da najst, aj si to nejak porovnat priblizne. Takze clovek sa vie pripravit aj dopredu na to, kolko by to asi stalo. Potom tam mozu byt aj nejake rozdiely, to nejdem tvrdit, ale ako orientacny udaj to vie posluzit. Idealne pokial sa da aj nejaka oficialna zlava ziskat, ze ma akurat firma nejaku, vies ako to myslim.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 12. Sep 2023 13:47:17 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ono je fajn si prejst oficialny web vyrobcu a tam ak nieco ma, ako si spominal tu zlavu, tak to asi len cez zazmluvnene predajne riesit. v stavebninach sa mozu ceny lisit ale tak to zalezi od toho,a ko maju nadstaveny rabat.aj vieme ci niekde maju teraz nejake tie oficialne zlavy? len tak nahodou

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 14. Sep 2023 7:49:50 
občasný diskutér

záleží aj od toho, na čo by si chcel tú zľavu... viem, že heluz mal takú akciu, že keď si objednával u nich stavebný materiál, tehly atď, tak doplnkové tehly si mal k tomu zdarma... čo nie je na zahodenie takáto akcia, keď sa chystá niekto stavať... koľko to spraví?... okolo 10 percent tie doplnkové z celkovej objednávky...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 8:37:59 
občasný diskutér

Vsetky doplnkove? Akekolvek mnozstvo? Vidim, ze pises 10 percent, ale myslim tak, ze co sa poctu kusov tyka atd.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 8:41:19 
občasný diskutér

Tak akékoľvek množstvo. Však ti to vypočítajú podľa projektovej dokumentácie, koľko ich budeš potrebovať na stavbu. Takže úplne, že akékoľvek množstvo nie, že by to bolo tak, že ty si povieš, koľko ich chceš. Podľa niečoho predsa musia vychádzať.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 14:41:49 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

takze im bude treba teda projekt a oni mi poslu presny pocet vsetkych tehla ktore budem potrebovaj aj teda s nejakou tou rezervou? za to sa plati nieco navyse ci ak spravim u nich priamo aj objednavku, tak nie?

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia