Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 11. Apr 2025 4:27:35

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Pia 29. Sep 2023 12:57:01 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ak by sa za to malo platit, podla mna by to mali mat uvedene na stranke, ale tak clovek je asi rozhodnuty priamo pre danu znacku, ked si da nieco take robit, ved tam ide hlavne asi o prepocet materialu co sa kusov tyka

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 03. Okt 2023 7:52:08 
občasný diskutér

.... tak prečo by si si dávala u niekoho robiť výpočet materiálu, keby si nemala záujem od neho aj objednávať?... to mi nejak nevychádza... však toto je krok, ktorý absolvujem už keď mám vybratého dodávateľa...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 03. Okt 2023 14:16:51 
občasný diskutér

oni ale vypocitaju len kusy, ci rovno aj cenu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 04. Okt 2023 7:46:45 
diskutér

To si myslím, že by bola len taká polovičatá robota, keby ti vypočítali len kusy. Však pre teba je dôležité vedieť asi skôr to, koľko ťa to celé bude stáť, než to, či budeš potrebovať x alebo y tehál. Teda aspoň ja to tak beriem. Je mi jedno, koľko paliet tehál mi príde na pozemok, pokiaľ sa z nich postaví to, čo má :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 04. Okt 2023 14:08:58 
občasný diskutér

nevravim, ale tak cenu aj ked toho isteho mozu mat v roznych stavebninach roznu. vies mozu ti dat ine zlavy a kusy proste ostanu. takze ja by som sa na to pozeral aj z pohladu kusov, kedze s cenou sa ti moze podarit lahsie nieco spravit

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 05. Okt 2023 8:25:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

rozne predajne rozne podmienky a ceny, to mas pravdu. ale ked si tie podmienky a ceny stanovy samotny vyrobca, tak predajca s tym uz dalej nerobi nic. nema na to v podstate narok, lebo vyrobca je jemu nadriadeny. jedine, ze by chcel dat cenu nizsiu, to mu nikto neberie, ale prihadzovat si nemoze len tak svojvolne. vsak by tym sam sebe uskodil. logicky by potom ludia isli k niekomu inemu. preto nie su na skodu take tie podnikove predajne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 05. Okt 2023 8:26:36 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

a druha vec. stale lepsie, keby ti nejake kusy ostali, nez keby ti mali chybat :D ale tak s tym sa tiez pocita, ze sa tam robi nejaka rezerva, ze ti nedodaju material presne do posledneho kusu podla vypoctu spotreby materialu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 05. Okt 2023 12:27:07 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ta rezerva, niekde som citala ze by to malo byt aspon 10% navyse. ono ak aj nieco zostane, tak sa moze ist na nieco ine. ak sa nakupuje cez podnikove predajne, moze byt, ze bude aj dodanie rychlejsie?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 06. Okt 2023 7:51:25 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

jo tak sa uvadza, ono je to cca tych 7 az 10 percent. ale nie je to povinnost, ale je to lepsie vziat. ono sa po vacsine da s predajcami dohodnut, ze to potom zoberu naspat, pokial to neminies a nie je to nijak poskodene atd. myslim, ze aj to dodanie bude rychlejsie, ked cesta k tebe ako k zakaznikovi je priamejsia a nejde cez tolko ludi. odporucam pozriet heluz, ti maju dost takychto svojich predajcov.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 06. Okt 2023 13:04:51 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

to ma len tak napadlo, ze taky podnikovy predajcovia sa lahsie dostanu s materialu, ktory maju na sklade a mozno necakaju tak dlho na samotne dodavky ako rozne ine stabevniny

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 2 hostia