Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pon 07. Apr 2025 10:24:46

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Str 18. Okt 2023 7:47:40 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

To ste boli ale dohodnuti dopredu na tom, nie? Lebo viem, ze niektori to nechcu brat takto naspat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 18. Okt 2023 9:15:18 
diskutér
Obrázok užívateľa

tiez som prekvapeny, to s tym nie je problem? ale teda myslim si, ze ked je navyse, ze sa to vie zuzitkovat, aspon teda u nas, pri mojom otcovi a svokrovi sa vsetko zide, ale ako ste si prepocitavali kolko coho budete potrebovat? to ste vychadzali z projektu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 19. Okt 2023 8:41:03 
občasný diskutér

Sami si to prepocitavali? Fuha, to by sa mi asi nechcelo a pri mojom stasti by som sa aj tak niekde sekol. Vsak to predajcovia bezne ponukaju sluzby rozne a medzi nimi je aj vypocet spotreby materialu. Predlozis projektovu dokumentaciu a vedia ti potom na zaklade vypoctu spravit aj cenovu ponuku.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 19. Okt 2023 16:17:15 
diskutér
Obrázok užívateľa

myslis, ze tie prepocty su spravne? ze sa nemoze stat zeby prislo ja neviem o paletu tehal viacej alebo nieco take?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 20. Okt 2023 7:57:14 
diskutér
Obrázok užívateľa

zakazdym sa pocita s nejakou rezervou, takze ano. ono je to normalne, ze sa nieco navyse objedna. pre kazdy pripad proste. moze sa stat, ze by kvoli doprave prisli nejak poskodene nejake tehly napriklad, alebo ze ti popada nieco na stavbe a tak dalej. cize aspon nieco do zasoby, aby si tam mal. ale vies sa dohodnut, ze ti zoberu nerozbalene palety potom naspat, cize z tohto by som si tazku hlavu nerobil.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 20. Okt 2023 10:31:41 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

a s terminom dodanim tehal si nemal problem? ake tehly si daval na vnutorne priecky? aky rozmer? nech mam predstavu, co je take optimalne, co by som mal priblizne pozerat?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 23. Okt 2023 8:38:30 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

nemas to nahodou tak, ze tie rozmery vsetkeho mas zakreslene uz v projekte? a podla toho sa to potom objednava a tak dalej? vsak nemozes len tak prist do stavebnin a objednat prve co ti napadne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 23. Okt 2023 19:50:49 
občasný diskutér

no to nie ale tak neviem ci by ti niekto meral vnutorne priecky - to sa ani pri kolaudacii nerobi. no na tie ak sa nemylim sa zvacsa pouzivaju 20-tky, ci?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 24. Okt 2023 7:49:50 
diskutér

Tak nevieš, možno práve u neho by to tak bolo, že by aj tie priečky overovali. Ale tak načo potom projekt, keby sa ho ľudia nedržali. V tom tiež nevidím nejak zmysel. Potom by som si mohol celý dom aj ja nakresliť na papier a podľa toho postaviť. A ti garantujem, že by bol parádny, ale asi neobývateľný :D Zaleží, či sú nosné tie vnútorné priečky alebo nie. Aj podľa toho sa hrúbka rieši, nemusia byť všetky priečky rovnaké. Viď Heluz, na webe to majú rozpísané, ktoré sa dajú použiť, niektoré aj na tie aj na tie priečky.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 24. Okt 2023 15:03:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak ale obycajna priecka zas nie je nosna stena a nikde nemas napisane, ze obycajna predelovacia priecka by nemohla byt napriklad len z porfixu. aj tak to bezne robia ludia, ktory maju naprikald tehlovy dom. to zalezi uz len od preferencie, k comu clovek viacej inklinuje

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia