Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pon 07. Apr 2025 10:20:06

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Str 25. Okt 2023 7:44:02 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- tak obycajna priecka. bavime sa o vnutornych prieckach a tie sa delia na nosne a nenosne. jasne, ze moze byt z porfixu, moze byt aj z osb dosky, mne je jedno, ako si kto co postavi. ale ked uz sa rozhodnem stavat z tehly, tak uz z tehly postavim vsetko, vratane vnutornych priecok.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 25. Okt 2023 14:50:48 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to vec pohľadu a pokiaľ sa fakt nejedná o nosnú stenu, tak je to prakticky jedno. ak niekto kupuje tehly od jedného výrobcu, tak je najlepšie aj v rámci ceny a dodania, vziať úplne všetko. potom nemáš starosti čo kde zháňať

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 26. Okt 2023 9:36:33 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Drony to ci sa to robi pri kolaudaci alebo nie, to si myslim, ze nie je prave to, podla coho sa treba zariadit. vela veci sa pri kolaudacii neriesi, ale to neznamena, ze ich odflaknes, alebo nespravis, nie? podla mna praveze 20-tky ani nie. na vnutorne priecky staci aj mensia sirka.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 26. Okt 2023 15:40:08 
občasný diskutér

Ale zas tak napriklad ak chces niektore miestnosti aj odhlucnit, tak to nemusi byt zle. Potom tensie su co uz asi len 15, menej asi nie je ci?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 02. Nov 2023 9:02:59 
diskutér

coze by neboli. 15 su este z tych najhrubsich by som povedal. co som pozeral heluz, tak maju najmensiu 8. na niektore priecky bohate staci aj to. zalezi kto ma ake preferencie atd.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 03. Nov 2023 8:18:54 
občasný diskutér

Liam ak chcem odhlucnit niektore priecky, tak to nebudem robit tym sposobom, ze tam dam najsirsiu tehlu, aku viem zohnat, ale dam tam akusticke tehly. tym padom nemusi byt priecka extra siroka. toto ked spravis na viacerych prieckach, tak vies usetrit aj nejake tie centimetre, ktore ti v konecnom vysledku vedia nieco pomoct.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 06. Nov 2023 8:27:24 
občasný diskutér

vies ako, niekto by to tak mozno robil. aj z tohto dovodu existuje projektant a architekt, kadejake vizualizacie, prepocty a podobne. presne preto, aby sa predislo tomu, ze sa bude pouzivat zbytocne taky stavebny material, ktory vlastne ani nie je nutne pouzivat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 06. Nov 2023 12:27:28 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Zumbulak pises, ze na niektore priecky by stacilo aj to, tych 8, na ake myslis, ze by to bolo vhodne? Myslim z tvojej skusenosti, tvoj nazor.
V tomto som uplny laik a rad si dam poradit od niekoho kto uz ma coto za sebou a vie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 07. Nov 2023 9:24:25 
občasný diskutér

Napriklad medzi wc a kupelnou? Alebo kuchyna a spajza? Ak mas predelnu obyvacku a kuchynu, tak myslim, ze aj tam by to bolo postacujuce. Medzi izbami by som to neriskoval. Tam je asi ozaj lepsia ta akusticka, alebo potom nieco dost hrubsie. Odporucam pozriet si porovnanie, aby si vedel v com je aky rozdiel.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 07. Nov 2023 13:54:17 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Len nie je potom zase problem pri takych tenkych, ked chces nieco zavesit? Napriklad keby som chcel dat zrkadlo na stenu?
Lebo niektore maju aj 10kg, nemoze to byt problem? Alebo skrinky??

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia