Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 25. Apr 2026 21:57:10

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Uto 28. Nov 2023 9:26:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

hej hej, myslela som, ze z tych priestorov vo vnutri tehly, ci sa to nejako nemoze stat zeby povypadavalo to vnutro, neviem, nemam s tym skusenost, preto ma to zaujima ako je to v praxi.
ci to nejako nekomplikuje samotne murovanie, ale ked pises, ze je to poriadne stlacene, tak hadam to je okej. nestalo sa ti ked ti prisli tehly zeby nejake boli poskodene? lebo uz o kadecom som pocula

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 28. Nov 2023 9:40:15 
diskutér

práve naopak, všetko to zjednodušuje a nie komplikuje ;) tak zase si zober, že keby to tam bolo len tak nasypané, tak to vypadne už počas prepravy a nie to ešte pri manipulácii na stavbe. poškodené tehly prísť môžu, áno, to sa stať môže, ale myslím, že to sa to nestáva pravidelne, skôr sú to nejaké náhodné udalosti a poškodenie bude spôsobené tou prepravou. ale to vyriešiš veľmi jednoducho - reklamáciou.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 28. Nov 2023 9:47:24 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

to som nevedela ako to je, nevidela som take tehly nazivo, preto som sa pytala. nech viem, pretoze su drahsie, co som pozerala, len teda ci to stoji za to, ci to ozaj bude rychlejsie a lepsie vsetko.
hej? to sa tiez da takto reklamovat? to by som nepovedala, dakujem za info a priblizne dodanie tehal nevies ake je momentalne? ci to v stavebninach sa musim opytat??

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 28. Nov 2023 9:54:02 
diskutér

bude, bude, to ti garantujem :D ale tak vieš si to aj sama pozrieť, keď si porovnáš tie tehly, prípadne aj iné materiály. čo sa dodania týka, to je najlepšie, keď sa priamo opýtaš. nemusí to byť u všetkých predajcov rovnako. ale tak všeobecne sa dá povedať, že tak mesiac a pol cca.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 29. Nov 2023 8:13:25 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

vieš mi prosím ťa poradiť, že ako si muroval? je to ako kedysi? že musíš založiť jednu radu a potom tu nechať odstáť a zase ďalšiu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 29. Nov 2023 8:28:23 
diskutér

To podla mna zalezi od toho, z coho stavias a aku pouzijes maltu. Dolezitejsie je asi to, aby si to mal vsetko v rovine, vo vodovahe. Normalne natiahnes snuru a ides podla nej. Takto sa to robilo kedysi a robi sa to stale, lebo to je najistejsie. Postup pri dalsich radoch snad ovladas, ci?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 30. Nov 2023 8:39:25 
diskutér

vsak aky? ides od rohov, nie? ci mi nieco zase uslo, ze sa nieco robi inak, ako som nauceny? :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 30. Nov 2023 8:39:41 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak všetko je pre mňa nové, čiže si to preto zisťujem, no neviem mám akože obavu z toho, že či zbytočne murovaný dom nám nebude tá stavba dlho trvať, lebo čo počúvam, tak drevodomy a keramické domy, že to býva raz dva postavené.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 30. Nov 2023 8:40:59 
diskutér

ked ides stavat svojpomocne, tak je logicke, ze to bude trvat dlhsie, ako ked ti pride dom postavit nejaka firma. ved mozes si dat postavit niekomu aj murovany dom a bude to rychlejsie. hruba stavba je vytiahnuta rychlo.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 01. Dec 2023 7:57:34 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Zumbulak tak s tymto sa podla mna rata, ze to bude na dlhsie, ked sa to robi svojpomocne, ale myslim, ze jeho zaujima to, co aj mna posledne obdobie, ci potrebuje nejako ta stavba sadnut alebo cosi. A taktiez by som potreboval poradit, co by bolo najlepsie ked pozemok na stavbu domu stoji pri vlakovej stanici. Aby nebolo nejako pocut vlaky, aky typ tehal??

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 67 hostia