Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 18:28:47

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Pia 01. Dec 2023 9:34:21 
diskutér

Vôbec to nemusí sadnúť. Spravíš prvý, druhý rad a môžeš ísť kľudne ďalej. Nemáš na čo čakať. Taký pozemok by som radšej predal a kúpil nejaký v kľudnejšej oblasti :D V tomto prípade asi ale nie len dobré tehly, ale aj okná a vonkajšie tienenie vie tiež spraviť dosť. Tak dovnútra môžeš dať akustické tehly, tie hluku zabrániť tiež vedia.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Ned 03. Dec 2023 20:08:36 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

aha, nevedel som, myslel som fakt, že je to ako kedysi a je dobré dávať na lepidlo, maltu alebo na čo??
aký je vlastne rozdiel v tom keby som použil jedno alebo druhé?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 04. Dec 2023 9:24:32 
občasný diskutér

rozdielne su vlastnosti tychto materialov, rozdielna je teplota, pri ktorej mozes nimi pracovat. rozdiel je v sposobe nanasania a hrubke nanesenej vrsty. s niektorymi musis pracovat rychlo, s inymi to mas volnejsie. niektore musis zarabat, teda asi vacsinu, niektore nemusis.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 04. Dec 2023 10:07:09 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

pre teba je co lepsi variant? myslis, ze pevnost je rovnaka pri vsetkom? lebo mne osobne hlavne o tu ide, nech tie tehly na sebe super drzia, nech sa nemusim obavat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 05. Dec 2023 8:43:20 
diskutér

To by hadam mali drzat, nech pouzijes cokolvek. Akurat ono ked sa ta malta zaraba, tak treba presne ten pomer dodrzat, to musis vediet, aka ma byt, ani nebola ani moc husta a ani moc riedka. Mozno je lepsie kupit rovno uz zarobenu, ci?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 06. Dec 2023 8:28:01 
občasný diskutér

Podla mna napriklad ano, uz len to, ze mi budu dorucene kyble rovno so zarobenou maltou a ja uz len chytim valcek a idem nanasat a skladat si pekne tehlu za tehlou. Ale akoze proti gustu... Ja som za to, ze si ulahcim, co sa da :oops:

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Dec 2023 9:31:46 
občasný diskutér

menor za mna je taka istota, alebo ako by som to povedal aj v tom, ze ked kupujes vsetko do jedneho vyrobcu, vsetko jednej znacky, ze to je ako keby naviazane jedno na druhe, ze to lepsie pracuje spolu, lepsie do seba zapada a podobne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Dec 2023 9:45:52 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

denislav ako to myslis, ze zarobenu? nevidel som este take nieco zeby sa aj zarobena predavala, to by bolo k comu dobre??
strutker, ale ved hadam zarobit maltu zase nie je nejaka velka robota, ci??

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 08. Dec 2023 7:28:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

stavbar, toto viem, toto pri použití jasné, že sú rozdiely, ale či sú rozdiely aj v nejakých tepelnoizolačných vlastnostiach alebo je to jedno, ty máš s čím dobrú skúsenosť? nie je podľa teba malta zastaralý spôsob?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 08. Dec 2023 8:59:27 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Nesledoval som ziadne taketo vlastnosti pri malte. Tam sa skor uvadza pevnost, zrnitost, spracovatelnost. To pri ktorych stenach mas pouzit aku hrubku a podobne. Ak sa mozem teda aj ja vyjadrit, tak nemyslim si, ze malta by bola nejaky zastaraly sposob. Praveze je to overene rokmi pouzivania, plus som za, ked sa robia rozne inovacie aj v tychto oblastiach a davaju takymto materialom lepsie vlastnosti, napriklad, ze mozes s tou maltou pracovat aj pri nizkych teplotach, ze napriklad hrube vrstvy dokazes nahradit tensou vrstvou.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 9 hostia