Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pia 04. Apr 2025 23:12:37

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: stavanie svojpomocne
PoslaťNapísal: Pon 06. Máj 2024 17:07:12 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

pozeral som tu spomenutú stránku s tými zikkurantami - ako vau, som milo prekvapený, lebo som si myslel že tehla toho nevydrží veľa, že je náchylnejšia na vlhkosť a bude sa viac droliť pri jej zrezávaní.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 07. Máj 2024 7:42:30 
diskutér
Obrázok užívateľa

co si pozeral prosim ta? pokial viem, tak to su nejake chramy alebo co? aky to ma suvis s tym, ze kto z coho stavia dom :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 09. Máj 2024 7:55:02 
diskutér

Tak postavené sú z tehál, to hádam vieš, či nie musketier? Asi to bola narážka na to, že vydržali toľké roky. Však keď si zoberieš, že boli postavené ešte niekedy pred Kristom, tak je to fakt úctyhodný výkon, že to toľko zvládli. Isto má na tom pričinenia aj to, z čoho boli postavené, tak ľahko sa nezničia, keď sú z tehly, tie tu budú ešte veľa rokov.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 10. Máj 2024 6:30:34 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Presne tak, tiež som klikla na ten odkaz a je to dosť zaujímavé. Sranda že kedysi boli ľudia primitívnejší ani nemali toľkú techniku a toľké vymoženosti a ich stavby stoja do dnes. Len si zas neviem predstaviť ak tam žili keď udreli mrazy, predsa len bez zateplenia tam musel byť dosť chlad.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 10. Máj 2024 9:17:45 
občasný diskutér

toto mas inak pravdu. a dnes ludia riesia, aby im dom vydrzal vobec tolko, co v nom budu byvat. kedysi sa domy dedili z generacie na generaciu. no neviem, ci je to pri tych niektorych rychlostavbach z panelov a neviem z coho vsetkeho dalsieho vobec realne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 10. Máj 2024 18:30:53 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

no tie rychlostavby teda nie su bohvie co, to len hrrr brrr aby mali stavebne firmy cim skor nahrabane ale na kvalitu zivota toho cloveka a jeho rodiny sa dalej nepozera. neviem ci vobec aj byvaju nejake zaruky ze ked sa zacne prejavovat nejaka kazovost na tom postavenom dome ci je mozne ho nejako reklamovat a opravia mi ho bezplatne i ked pride mi to ako nemyslitelne :/

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 15. Máj 2024 7:51:42 
diskutér

Lokma veď to je to, aj keď pyramídy si zoberieš. Síce to tehla nie je, ako tieto chrámy, alebo čo to je presne a tiež stoja tisícky rokov. Bohvie, že čím to je, či ozaj je to len v tých materiáloch alebo zaúradovali ešte k tomu aj nejaké nadpozemské sily :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 15. Máj 2024 9:07:53 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to veru velka zahada, ale ved aj co nachadzaju archeologovia tie vyrobky kadejake z hliny vyrobene, to je tiez zaujimave. kazdopadne teraz uz su aj nejake upravy tych tehal asi predsa len sme sa pohli smerom vpred.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 16. Máj 2024 7:41:44 
občasný diskutér

tu si to pozerala lokma https://www.domztehly.sk/staroveke-zikkuraty/ ?... mne sa nieco marilo, ze som o tom tiez niekde cital, som to musel vylovit niekde... ale teda neviem, ci je to to iste, co myslime... je to tam spojene aj so vznikom tehlovej architektury... toto mozeme povazovat asi za nejaky taky zaciatok stavebnictva si myslim, lebo tak ked stavali z kamenov alebo z dreva, tak to proste nasli a stavali... ale tehly bolo treba nejak vyrobit a spracovat...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 16. Máj 2024 14:15:48 
diskutér

lokma kedysi im asi ta zima tak nevadila ako teraz. teraz sme fajnovi, bez zateplenia si nevieme predstavit ani zit.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 10 hostia