Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 2:32:09

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 111 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Tepelné čerpadlo
PoslaťNapísal: Str 24. Jan 2024 12:05:36 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Samozrejme, akože je fakt, že nie je ideál TČ pre každý dom, nie je to super voľba pre každého, ale tak je dobré sa preto poradiť s odborníkom, kto sa tomu venuje, kto to robí, aby ti vedel povedať, či je to pre teba vhodné... ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 25. Jan 2024 11:44:38 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

súhlasím, ale teda nie každý je ochotný poradiť, čo som teda ja bol zaskočený, že v niektorých firmám ma len odbili aby som im povedala s mužom, čo chceme, presne aký typ čerpadla a tak, lenže to my sme nemali predstavu, keď proste sa do takýchto vecí nerozumieme.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Sob 27. Jan 2024 16:12:40 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

"malinkabibi" Toto inak aj mňa vie rozčúliť.
Predsalen sa človek spolieha, že keď niekto s niečím robí, tak vie. Dobré, že som sa dostal k Fenomisu, tam pán Fejes sa vyzná, poradí a je ochotný, akože sto a jedno oproti niektorým iným firmám, ale tak to je ich problém, keď nevedia poradiť, podľa mňa tak zbytočne prichádzajú o zákazníkov, lebo myslím, že pre viacerých ľudí je proste základ komunikácia.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 29. Jan 2024 9:53:34 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Táto firma montuje aké tepelné čerpadlá? Ako je to s montážou a dodaním? Dlho sa čaká na dodanie? Čo si si také porovnával pri jednotlivých značkách?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 02. Feb 2024 10:59:44 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Podľa mňa sa treba pozerať hlavne aj na záruku, nie? Aspoň ja aj na to sa pýtam, keď teraz si zisťujem čo a jak. Ale napríklad nemám predstavu o tom aký výkon, že proste každá firma mi nejaký iný poslala a neviem sa z toho vymotať.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 05. Feb 2024 11:24:37 
občasný diskutér

Humini montuju svoje tepelne cerpadla, zn. Fenomis, je to slovensky vyrobca, ktory sa tomuto venuje, to je aj velka vyhoda toho celeho, pretoze vedia uplne do bodky, ze ako funguju, ako to cele je. Ze maju jasnu predstavu. To je podla mna velmi dolezite. Lebo ked nejaka externa firma montuje nejake cerpadla, tak dozaista nevedia tolko ako samotny vyrobca.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 06. Feb 2024 10:59:18 
občasný diskutér

toto si myslím tiež a veľkou výhodou je to, že je to slovenský výrobca, že keby niečo, tak vieš, že sa môžeš na neho obrátiť a dobré je to, neviem ako to majú síce iné značky, ale oni si monitorujú čerpadlá na diaľku, čiže majú jasnú predstavu o tom, čo a ako, ako na tom to čerpadlo je, či je všetko OK.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 07. Feb 2024 10:42:17 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Toto ine spolocnosti nerobia, co viem.
Niektore si praveze chodia pravidelne na kontroly, prehliadky, aby videli, ci je vsetko v pohode. Ale toto je za mna dobre, pretoze stale je to pod kontrolou a nemusi k tebe domov realne nikto prist.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 08. Feb 2024 12:41:32 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak pravda je taka, ze zo zakona nejaka ta prehliadka alebo cosi nie je potrebna, akoze nie je to zakonom dane, ze to a to musis, plati to az pri TC nad 70kW, co teda myslim, ze nesplna ziadny rodinny dom, aspon teda ten nas ani zdaleka :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 09. Feb 2024 10:19:36 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Tak bolo by to zvlastne, keby dnes niekto postavil novostavbu a mala by take vysoke tepelne straty, ked myslim, ze dnes na to dbame mnohi co najviac, aby proste tie staty boli co najnizsie.
Hlavne je, ale registrovat co servisak hovori, ked namontuje cerpadlo, nastavi a vsetko. Predsa len oni vedia o fungovani TC toho co najviac.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 111 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia