Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Štv 03. Apr 2025 10:32:55

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 619 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 58, 59, 60, 61, 62
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Plot
PoslaťNapísal: Pia 24. Máj 2024 10:08:22 
občasný diskutér

Pozerám to práve a veru hej, to by si sa naposielaj a celé to tu zahltil obrázkami :D Lepšie takto jednoducho a už si každý pozrie, čo potrebuje.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 27. Máj 2024 8:36:01 
občasný diskutér

to ako sa dosky umiestnia ma aj na nieco vplyv? akoze casom trebars, na nejake vizualne opotrebovanie alebo podobne? zvazujeme a dohadujeme sa, ci je nutne nechat medzery, alebo moze ist tesne doska na dosku, aby to bola kvazi plna vypln.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 31. Máj 2024 11:17:46 
občasný diskutér

Nemyslim si. Akoze neviem to z odborneho hladiska, lebo odbornik na to nie som, ale ked si logicky zoberiem, ze rovnake dosky, ako sa davaju na plot, tak sa davaju aj ako podlaha na terasu, schody a tak dalej a tam tomu nic neskodi, tak preco by malo na plote. Ako zase je fakt, ze na ten plot moze viacej svietit slnko pocas dna, ze to nie je nijak kryte. Ale na druhej strane, nie kazdy ma celu terasu trebars prekrytu. Ale uz ci na tom plote urobis medzery, alebo ci urobis medzeru 2cm alebo 10cm, tak to je asi uplne jedno.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 04. Jún 2024 10:35:58 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

podla mna praveze ten plot je viacej vystaveny poveternostnym podmienkam, ked to tak vseobcne nejak nazvem, ze aj ked prsi, tak viacej na to slaha dazd nez na terasu, ktora je kryta. aj slnko na to v podstate cely den svieti.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 07. Jún 2024 8:49:05 
občasný diskutér

Je to individualne, kazdy to moze mat inak. Ale ked teda viem, ze mam takto robeny plot alebo aj tu terasu, ze tam budem mat vacsinu dna slnko, nemam to nijak kryte, tak asi je to taka vec, ktoru treba brat do uvahy pri vybere materialu. Nech je odolny voci slnku a vplyvom pocasia, ked tomu bude vystaveny nonstop v podstate.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 10. Jún 2024 9:47:15 
diskutér

Tak to si mohol ešte spomenúť potom aj fasádu, keď sa robí nejaký fasádny obklad alebo odvetrávaná fasáda, tak tam asi tiež moc neovplyvníš, že koľko bude slnka na to pražiť. Ale však ono je to v podstate jedno, keď máš kvalitný materiál, z ktorého to realizuješ.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 11. Jún 2024 8:55:56 
občasný diskutér

Poradím sledovať pri výbere jeden údaj, keď je o tom reč, a to farebnú stálosť a to, koľko rokov na ňu firma poskytuje záruku. Z toho sa podľa mňa dá odvodiť to, ako dôverujú tým materiálom, že koľko by mali vydržať také ako na začiatku.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 13. Jún 2024 7:45:56 
občasný diskutér

Suhlasim, ale rozhodne nie je toto taka vec, ze staci zamerat sa len na toto jedno. Je fajn mat dosky, ktore aj po case vyzeraju pekne. Ale co taka odolnost voci vode, poskriabaniu a podobne? To je podla mna tiez dost dolezite.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 17. Jún 2024 8:37:23 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Rec je o akych doskach?... Drevenych?... Ci nejakych inych?... Ak by som sa mohol podelit o moju skusenost, tak by som vyzdvihol Timbermax... To ale nie su drevene dosky ale drevoplastove... Co ale nepovazujem za nevyhodu, prave naopak ;)

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 619 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 58, 59, 60, 61, 62

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia