Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Uto 03. Dec 2024 16:49:15

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1581 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 159  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str 05. Okt 2022 6:00:39 
občasný diskutér

takychto veci je viacero, co az tak na priamo nesuvisia mozno pre niektorych s tym kotlom samotnym. ano, ta technicka je dobra poznamka, rovnako ako aj drevo, ktorym budes kurit by malo mat nejake rozmery, vlhkost, malo by sa vhodne skladovat. k tomuto vsetkemu sa da dostat, len to cloveku nenapadne si proste pozriet taketo informacie. to hlavny bod je kotol a vsetko sa sustredi okolo neho.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 06. Okt 2022 6:46:10 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

samouk tak to veru nie sem dávať, keď hovoríš, že sú to nejaké dlhé zoznamy, nech to tu nie je zaspamované takýmito príspevkami. vyskúšam si pozrieť tieto stránky, čo si písal a ozvem sa, že či stačí alebo by som potreboval ešte niečo doplniť, upresniť ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 06. Okt 2022 17:02:38 
občasný diskutér

... k čomu presne hľadáš informácie?.. tiež som si takýmto zisťovaním ohľadne kotlov a však aj iných záležitostí prešiel.. kotol som síce riešil už pár rokov dozadu, ale takéto veci sa nezabúdajú, aspoň teda u mňa nie... neviem o čo ide presnejšie, ale možno by ti padlo vhod, keby si sa aj nejakého predajcu skúsil popýtať..

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 10. Okt 2022 8:05:38 
občasný diskutér

gorhio hej hej, ked som sa tymto zapodieval, tak predajcu som si nasiel v pohodicke na nete na webe tej firmy, od ktorej som chcel riesit kotol.. mali to dobre rozpisane, dalo sa odkliknut, ci hladam predajcu alebo technika, ci chcem kupovat kotol alebo mam zaujem o nieco ine... alebo tusim aj podla lokality sa dalo hladat, ze sa zadalo mesto alebo kraj..

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 11. Okt 2022 7:58:00 
občasný diskutér

Ahojte, neviem, či si spomínate, ale pred istým časom som sa pýtala na nejaké informácie ohľadne kotlov, že na čo treba prihliadať, čo všetko treba kupovať a podobne. Povenovalo sa mi tu pár ľudí, tak by som im chcela poďakovať, lebo ich rady mi pomohli pri rozhodovaní a asi som aj tak nejak dala na odporúčanie a objednával sa kotol Atmos od predajcu. Už ho máme aj namontovaný a odskúšaný, všetko je okej, viacej budem vedieť povedať asi po zime, po vykurovacom období.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 12. Okt 2022 7:47:52 
občasný diskutér

tak to ma tesi, ze si takto dobre pochodila. aky ste kupovali? ten splynovaci na drevo? len taky klasicky alebo kombinovany, alebo?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 12. Okt 2022 10:28:48 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

mne sa pozdavaju tie, co funguju na principe generatoroveho splynovania.. tam je vyhoda to, ze sa da spalovat aj velke kusove drevo.. kotol ma aj velky priestor pre popol.. pri dreve staci odpopolnovat raz za tyzden... vsetobecne zname je, ze je naj tento typ kotla pouzivat uz aj s akumulacnymi nadrzami na teplu vodu, aby mohol kotol naplno fungovat, kurit a aby sa aj zabranilo usadzaniu dechtov... tomu je lepsie predchadzat ako potom riesit nejake usadzovanie a pripadne uniky...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 13. Okt 2022 8:00:55 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Pokiaľ kotol na drevo, tak potom jedine splyňovací. Tam je omnoho viacej výhod, keď si to porovnáš len s klasickým kotlom. Ako jednak aj pre teba, čo sa týka tej roboty a chystania dreva, ale aj dokladať netreba tak často napríklad. Výhodnejšie sú tieto kotle aj z hľadiska environmentálneho, keďže do ovzdušia sa dostáva menej splodín a aj to drevo ti vydrží dlhšie vykurovať vďaka tomu, na akom princípe funguje kotol.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 14. Okt 2022 8:34:31 
občasný diskutér

... trombolat123 áno, ono sa to dá si pozrieť takto... podľa mňa výhoda, lebo takmer všetko vieš vybaviť a vyhľadať si rovno z domu a potom už len prídeš na hotové... však stretko s predajcom si vieš dohodnúť aj dopredu na určitú hodinu napríklad... rovnako aj s tým technikom sa vieš skontaktovať vopred...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 14. Okt 2022 11:32:56 
občasný diskutér

Jozefo ak sa nemýlim, tak to sú desiatky kilogramov odpadu, keby sa spraví nejaké porovnávanie. Niekde som to aj čítal, keď som pozeral informácie o kotloch, tak sa to spomínalo v tom takom krátkom popise, čo býva uvedený pri tovaroch na webstránkach. To by ani človek nepovedal, že to môže robiť až takýto rozdiel, ale ako darmo, technológie idú dopredu aj v tejto oblasti a prihliada sa aj na takéto veci, čo pred niekoľkými rokmi nikto nebral nejak do úvahy.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1581 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 159  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia