Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Štv 13. Mar 2025 20:27:37

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 111 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Tepelné čerpadlo
PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2023 13:08:10 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to na dlhsie, aspon u mna bolo, pretoze sam som nevedel, ze co vybrat, aby teda sme vykurili bez problemov dom :)
ale teda ked som sa dozvedel, ze voda-voda nie je v nasom pripade mozne, tak sme pozerali vzduch-voda a dobre je, ze vies vyriesit aj chladenie s cerpadlom cez fancoily.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2023 11:21:19 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

takéto chladenie je v dnešnej dobe si myslím veľmi obľúbené a osobne sa tomu ani nečudujem, má to zmysel, efekt ;)
čo ale napríklad mňa tak dosť oslovilo pri čerpadlách ako takých, že s tým nemáš starosti, že ak keby čosi sa stane, tak oni, aspoň teda Fenomis na diaľku kontrolujú čerpadlá a vedia mnohé veci aj tak vyriešiť, že nemusia ani prísť ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 13. Sep 2023 9:46:56 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ako to myslíš, že na diaľku kontrolujú? Akože to je cez nejaký počítač alebo cez čo?
Netreba ale aj tak v niektorých prípadoch proste prísť osobne pozrieť či je všetko ako má?
Ešte by som chcel vedieť, že ako to je s exteriérovou jednotkou, tak kde ju máte umiestnenú.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 11:46:33 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Ako to myslíš kde? Veď to musíš byť nejako tesne pri dome, nie? To sa nedáva nejako podobne ako klimatizácia na fasádu?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 10:20:35 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Nie... Áno má byť pri dome, ale nie na fasádu... Väčšinou sa to robí tak, že sa urobí samostatný základ a na ten sa tá exteriérová jednotka upevní... Umiestnenie ako také, že na ktorú stranu a kam to je dobré, keď odporučí človek z firmy, čo sa orientuje v tom, že na ktorú stranu to je najlepšie, predsa len zo skúseností, z praxe vedia...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 29. Sep 2023 8:58:02 
občasný diskutér

o tomto som už aj ja počul, že niekto to chcel dávať na fasádu, ale nie je to dobré, ale to kam umiestniť a ako to by ťa mali vo firme oboznámiť, navrhnúť ti riešenia. ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 06. Okt 2023 10:55:55 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

nie, ideálne je aby tá jednotka vonku mala proste svoj betónový základ, na čo ju umiestniš a aby sa nedotýkala domu ako takého, pripojená k nemu bude, ale aby to nebolo rušivé, tým pádom keď to je takto vyriešené, tak sa eliminuje už úplne hluk, že to už duplom ani nebudeš vedieť, že TČ máš :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 09. Okt 2023 10:43:31 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Nemáte náhodou fotku niekto žeby ste mi poslali ako to máte?... Nech si to viem lepšie predstaviť?...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 10. Okt 2023 12:03:43 
občasný diskutér

Toto by aj mna zaujimalo, nemali ste problem s dodanim TC? Zeby ste nan nejako dlho cakali?
Lebo som pocul kadeco aj co sa tyka dotacii, tak by ma zaujimalo ake mate osobne skusenosti, nech viem co a ako.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 11. Okt 2023 10:23:08 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Aha nevedel som, že to nemôže byť na fasáde, žeby sa nemalo čerpadlo dotýkať domu, ale dobré vedieť. To umiestnenie je teda viac menej na mne? Že kam nám to bude sedieť a nebude vadiť?
Poradíte mi s tým, že ako na diaľku tepelné čerpadlá dokážu kontrolovať?
Zaujímalo by ma to, lebo teda nemám predstavu ako to môže fungovať, ale javí sa mi to ako dobré riešenie, žeby to mala firma takto pod kontrolou

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 111 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia