Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 7:52:11

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 155  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Krb - výhody, nevýhody?
PoslaťNapísal: Str 11. Okt 2023 11:50:34 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Presne - je dobre aj napriklad na zaruku pozerat, my mame na krb 5 rokov a co sme zistovali so zenou, ze kde aku zaruku na krby davaju, tak to dva roky je bezne, malokto ti da viac, co si myslim, ze je celkom smutne.
A teda aj to, ci firma reaguje, ci odpoveda, to su zasadne veci!

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 16. Okt 2023 9:01:07 
občasný diskutér

Ty si si dával jednej firmy postaviť komplet krb? Aj akože krbovú vložku si bral od nich alebo nejako si to delil? Že krb kúpil inde a namontovať zase u niekoho iného?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 17. Okt 2023 8:21:09 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

-molkara- -najlepsie je aspon podla toho,co som si zistovala za posledne mesiace,ked sa to riesi cez jedneho cloveka,ze od jednej firmy.- -pretoze niektori krbari maju problem obostavat krbovu vlozku s ktorou nemaju skusenost,za ktoru sa ti nevedia zarucit.-

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 19. Okt 2023 7:40:47 
občasný diskutér

Ano presne ako si napisala. Je dobre, ked to vsetko urobi jedna firma, jeden clovek, ked maju skusenosti s nejakymi znackami krbov, tak je dobre si dat poradit, aspon teda nam v Deltaku velmi pomohlo to, ze nemali problem nam venovat cas, ukazat ake mame moznosti, ake su rozdiely v krboch a vsetky podrobnosti. Je dobre proste sa obratit na odbornika.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 24. Okt 2023 9:04:02 
občasný diskutér

Najma co sme si my zistovali, tak aj to, ze aky material kto pouziva na stavbu, respektive obostavbu krbu.
Pretoze ziadny sadrokarton ani nic take obdobne, sice cenovo velmi dostupne by sa na to pouzivat nemalo. Na obostavbu je nutne aby islo nieco, co bez problemov bude odolavat vysokym teplotam!

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 25. Okt 2023 9:06:22 
občasný diskutér

Tak sadrokarton nie je vobec na taketo nieco urceny.
Tiez sme to riesili, tiez sme sa o tom aj s krbarom bavili, ze vlastne je to nebezpecne, lebo ty musis mysliet aj na to aby vlastne ten material bol nehorlavy, aby sa to nechytilo keby nieco a zase potom treba mysliet samozrejme pri starostlivosti o krb aj na pravidelne cistenie komina.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 26. Okt 2023 9:42:23 
občasný diskutér

Áno, lebo práve od toho častokrát sa môže niečo chytiť. To v zime často aj v správach býva, že sa chytil dom od komína, že od tých čiastočiek, od spalín a to nie je dobré a dá sa tomu predísť, len treba byť pedant, presne ako si písal.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 06. Nov 2023 14:12:15 
diskutér

No to býva tak a ono sa to nezdá a pritom sú to maličkosti, na ktoré bez debaty treba dbať.
Pre mňa je bezpečnosť na prvom mieste, aj preto som si nestaval krb sám, ale dal som si to urobiť ľuďom, odborníkom, čo s tým robia, čo sa tomu venujú a proste sa vyznajú, podľa mňa je to veľmi dôležité nedokazovať si niečo pri takýchto vážnych veciach ako je vykurovanie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 07. Nov 2023 10:04:20 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ale tak je dobré, keď to robí odborník aj z toho titulu, že to ide raz dva, lebo u nás veľa vecí sa robilo svojpomocne na dome a tým pádom sa to časovo aj predlžovalo a nebolo to bohviečo, ale čo sa týka krbu, to bola záležítosť dvoch dní a mohli sme kúriť, tak to ma veľmi potešilo :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 08. Nov 2023 11:15:59 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

je to prirodzene, pretoze to uz potom ide od ruky a vedia, co a ako, ked sme sa my rozhodovali a rozpravali doma, ze vlastne ci dat krb, ci to ma zmysel, ci budeme kurit v nom tak na zaciatku to bolo take, ze na Vianoce si atmosferu urobime a teraz??
kurim neustale, od oktobra stale a furt :D :D
zvykli sme si na teplo z krbu, je to take povedal by som prijemnejsie celkovo. len zaklad je mas dobry krb.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 155  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia