Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 18:23:56

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 155  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Krb - výhody, nevýhody?
PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 9:59:22 
občasný diskutér

angela - ako často je potrebné prikladať? musíš nejako často?
ja mám obavu z toho, že by akože do rána mohlo vyhasnúť a mali by sme doma zimu :|

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 11:07:44 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- :) :) - záleží aký máš krb, aký výkon, akú má účinnosť, tam to záleží od mnohých vecí. Následne potom aj od toho aká je obostavba krbu. Ale u nás teda to prikladanie nie je nejaké časté. Nemusím každú hodinu prikladať alebo tak, to vôbec nie. Treba pozerať aj aké spaľovanie má vložka.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 9:06:01 
občasný diskutér

Aj spaľovanie, aj je dobré, keď má systém čistého skla. To sú také veci, čo by už mali byť samozrejmosťou, lebo potom je to kúrenie, aj celkovo tá udržba krbu oveľa jednoduchšia.
To vidím na tom našom, že ako máme s tým systémom, tak nemusíme používať na sklo nejakú chémiu, lebo sa na to nechytá všetko.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 9:37:17 
občasný diskutér

no my celkovo sa snažíme nejako vyhýbať chémii, keďže máme problém s alergiami doma, aj ja, aj žena, aj syn, neustále niečo a chemické prostriedky rôzne nám to neuľahčujú, nám krbár odporučil jemným popolom čistiť sklo a vlhkou handričkou a ide to dobu bez problémov všetko 8-)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 20. Sep 2023 9:21:51 
občasný diskutér

Pokiaľ sa nezachytávajú veľké kusy na skle tak potom to takto ide jedna radosť, to je fakt a je dobré, keď krbári aj takto z praxe poradia niečo, že vieš aspoň, že sa zaujímajú aj o bežnú údržbu potom ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 20. Sep 2023 10:18:19 
občasný diskutér

Tomuto nerozumiem to ako ste sa dostali k tomu? Ved krbar, len postavi krb a ide prec, nie? Ci ako to je? Lebo nemam jasnu predstavu.
Ani napriklad o tom, ze ako dlho take nieco trva, tak ak by ste mi mohli z vlastnej skusenosti napisat bol by som len rad.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 25. Sep 2023 9:45:01 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Malo by to byť tak, že keď ti krb postavia, tak ti v ňom aj zakúria, aj vysvetlia údržbu aj všetko.
Pretože pri krbe nie je podstatné len to aby krb bol dobre urobený, ale aj to aby sa správne človek naučil rozkurovať.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 26. Sep 2023 8:49:51 
občasný diskutér

ano, vela ludi je zvyknutych robit to opacne ako sa ma, tiez mi trvalo kym som si osvojil to, ze treba odvrchu, nie od spodu ako ma to napriklad otec kedysi ucil ;)
nevedel som, ze aky to moze mat vplyv ten sposob rozkurovania v krbe na samotne kurenie, ale ked spravne zalozis ohen, tak nemas dym, nemas problem, zeby sklo bolo zacmudene.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 26. Sep 2023 10:01:14 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Macomes. Tak ono človek keď nemá krb a nemá skúsenosti s kúrením, tak trvá kým si na to zvykne.
Ale potom je to kúrenie jedna radosť, osobne v tom vidím samé výhody. Som rád, že krbár v Deltaku nám vysvetliť, objasnil čo a ako robiť, ako sa starať o krb, aby nám dobre plnil účel.
Tak teraz kúrim jedna radosť skoro celú zimu len takto keď sme doma a je to parádička.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 27. Sep 2023 9:20:35 
diskutér

To aj my tak, myslel som, ze to budeme mat len tak sporadicky. Ze proste cez sviatky a tak. Ale realita je uplne ina ako som predpokladal, kurime casto, aj na jesen ked sa ochladi, tak hned prikurim.
My kurime normalne, podlahovkou az ked ozaj je uz chladno. Pokial sme doma a da sa krbom, tak to preferujeme :)

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147 ... 155  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia