Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 18:02:08

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 155  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Krb - výhody, nevýhody?
PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2023 13:02:52 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

nema zmysel na takychto zasadnych veciach setrit, ked ide o kurenie tak tam je na mieste stavat na kvalite!

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 31. Aug 2023 13:16:29 
občasný diskutér

Vasiak to je dobre, ked ti takto ma kto poradit..Ako co urobit, lebo ja sa v kureni napriklad nevyznam absolutne..Preto tiez by mi to padlo vhod..Ta firma, co si pisal, tak kde by som ich nasiel?..Komunikacia s nimi nebola problem?..

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 06. Sep 2023 9:36:55 
občasný diskutér

Ked sa nevyznas, tak samozrejme, ze budes potrebovat pomoc. Predsa len je ine, ked niekto s tym kurenim robi denne, tak ti vie poradit aj podla domu, aj rozlohy, ze co by bolo najidealnejsie.
Ak myslis Deltako, tak oni su v Hurbanove, aj mne robili krb, dobre je zajst k nim na predajnu, maju tam viacero krbovych vloziek, cize vies si pozriet ake maju otvaranie, ako sa cistia ti ukazu aj vsetko, take prakticke veci zo zivota.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 06. Sep 2023 10:26:15 
občasný diskutér

..bondro len na toto musí asi veľakrát prísť človek sám a mnohokrát až keď sa čosi stane...alebo keď čosi nevyhovuje..máme kamaráta ktorý si kúpil lacnú krbovú vložku, že veď budú kúriť sporadicky...keď potom išli ceny plynu hore, tak kúrili v ňom stále a majú neustále začernené sklo, dali prieduchy, čiže kde vychádza vzduch, tak majú strop čierny..no nič príjemné...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2023 8:49:05 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

..no a to nie je potom len tak premalovat, to je fakt, je to zbytocne takto si robit starosti..a dnes sa uz da vykurit dobre plnohodnotne aj inak, nemusia byt prieduchy...staci kvalitna akumulacna obostavba...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2023 10:13:17 
občasný diskutér

Akumulačná obostavba je drahšia ako teplovzdušná?
Aj cca cenu si vedel predtým ako si sa rozhodol pre nejaký krb, pre dáku firmu? Neviem na čo sa zamerať, vieš či brať aj cenu do úvahy alebo radšej nie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 12. Sep 2023 13:38:05 
diskutér

Áno je a podľa mňa je to aj normálne, prirodzená úmera.
Ale teda za mňa sa do akumulačnej investovať oplatí, pretože to bude sálať teplo ešte nejaký čas po tom ako v krbe dohorí. Ale tiež taká obostavba nie je vhodná do každého domu, to čo by bolo najlepšie sa treba poradiť s krbárom. Ten najlepšie vie, čo a ako.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 12. Sep 2023 18:11:02 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Lodiak cenu brať do úvahy nie je na škodu, aby si mal predstavu, že čo sa ako pohybuje, ale riadiť sa len ňou alebo vyberať najlacnejšiu ponuku, tak to nie, to nie je cesta k ideálnemu riešeniu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 13. Sep 2023 8:20:10 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

DusanD! Idealne je pozistovat si ake su moznosti. Krbar ako dlho funguje, ake ma skusenosti, kolko krbov postavil, nech vies a mas istotu, ze ty budes mat krb postaveny dobre. Lebo teda z mojej skusenosti mozem povedat, ze bezpecnost je vec, ktora by mala byt na prvom mieste!

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 13. Sep 2023 9:02:10 
diskutér

Tak to samozrejmé aby nedošlo k nejakému vyhoreniu alebo niečo, ale to tiež má súvis s čistením komína, lebo to tiež veľa ľudí podceňuje.
My keď sme krb dávali, tak sme sa najskôr obávali, že keď aj viac za krb zaplatíme, že či budeme v ňom aj často kúriť, či to nebudú vyhodené peniaze, ale za ten čas čo ho máme som prišla k tomu, že proste keď máš doma krb, ktorý ti vykúri celý dom a nemáš žiadny dym, tak budeš ho používať celú zimu a nielen sporadicky :D

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146 ... 155  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia