Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 05. Apr 2025 18:31:07

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 155  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Krb - výhody, nevýhody?
PoslaťNapísal: Ned 13. Aug 2023 12:26:59 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak tá vložka je určená na istý typ kúrenia, čiže áno musíš prihliadať na to pri výbere, ale je dobré poradiť sa s krbárom ohľadne výberu. A nemusíš si lámať ty nad tým hlavu, keď nemáš potrebné znalosti. Akurát čo potrebuješ vedieť, tak rozlohu, tepelné straty, lebo od toho sa treba odraziť.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 16. Aug 2023 8:50:55 
občasný diskutér

Jasne, len co napriklad my sme sa stretli s krbarom, tak ten uz aj na zaklade rozlohy nam vedel cca povedat, co budeme potrebovat. Uz to maju niektori tak v oku by som povedal, ze pozru a cca vedia aky vykon bude potrebny.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 16. Aug 2023 10:09:09 
občasný diskutér

len na čo si treba dať pozor, alebo teda ani nie, že pozor, ale nám sa páčila veľmi vložka veľká, aby to pekne v otvorenej kuchyni s obývačkou vyzeralo, keby sme nešli za krbárom tak by som nevedel, že tá vložka nie je pre nás vhodná, lebo má veľký výkon a museli by sme ju škrtiť aby sme nemali doma veľký hic :/

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 16. Aug 2023 10:43:25 
občasný diskutér

dahel, tak teplovodný to treba aby bol na to pripravený, ale to aké kúrenie je vhodné je dobré sa s krbárom poradiť, ale je to efektívne, podľa mňa :-)
a externý prívod vzduchu ešte je dobré, keď sa robí počas stavby domu aby sa dal urobiť podlahou.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 18. Aug 2023 9:23:04 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

ano je to najlepsie priamo zvonku ked to ide, lebo nemusi sa brat cerstvy vzduch z vnutra, ale zvonku a tym padom je vo vnutri cerstvy vzduch, nie je tazky a vydychany. bez externeho privodu vzduchu by som krb asi ani nechcel, potom to podla mna nie je take efektivne.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 18. Aug 2023 12:33:50 
občasný diskutér

Minoro, tak je to prirodzené, že veľké vložky majú aj veľký výkon, predsa len môžeš do nej dať aj oveľa viacej dreva.
Len tiež je dobré, keď má vložka systém čistého skla. Potom je čistenie úplná malina, keď vidím, že aké všelijaké prostriedky, rôzna chémia sa používa na čistenie tak mi je to až divné, lebo mne stačí jemný popol a vlhká handra.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 22. Aug 2023 7:50:42 
občasný diskutér

potom by to bolo na trenkovú teplotu a to asi nie každému vyhovuje.
A škrtiť ten výkon je na nič, to zbytočne škodí aj vložke a potom zbytočne človek dá viac peňazí za väčší výkon. Ideálne je o výkone sa poradiť s krbárom, ktorý už má nejaké tie skúsenosti a vie čo by bolo najideálnejšie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 22. Aug 2023 8:34:58 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

...kibat tak mohla by to byt dnes uz samozrejmost, je to lepsie, ked krb nasava vzduch zvonku, ked neberie z miestnosti, lebo potom rychlo by bol v obyvacke tazky vzduch...vela som sa o tomto rozpraval aj s krbarom, ked som bol v Deltaku, ked sme boli krb vyberat...oni mi sami povedali, ze ideal je proste zvonku priamo...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 25. Aug 2023 7:55:25 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Toto je dobre, ked ti to niekto odporuci, ked ti niekto vysvetli, ze co by bolo vhodne, co je najlepsie aby to malo efekt aky potrebujes.
Lebo ine skusenosti ma clovek ktory s tym denne robi a proste vie co a ako, vie co treba urobit aby krb bol dobry, aby fungoval, aby nebol problem zeby sa ti dym vracal do obyvacky a vela ineho.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2023 11:19:08 
občasný diskutér

Jasne, to krbar vie aj ake su nastrahy, co sa moze stat, ked nie je krb dobre, poriadne urobeny. Lebo nie je dobre napriklad na obostavbu pouzit material, ktory nie je vhodne pouzit pri vysokych teplotach, lebo kadeco dnes uz ludia pouzivaju len aby usetrili.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1541 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 155  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 9 hostia