Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 21. Dec 2024 18:20:47

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: aky kotol
PoslaťNapísal: Uto 22. Aug 2023 9:18:43 
občasný diskutér

Hej hej, tam som tiež pozeral nejaké informácie. Ja som zase hľadal vtedy ohľadne kritérií, aké sa sledujú pri kotloch. Resp. čo všetko výrobca uvádza a podľa čoho sa teda vyberá potom. Ale aj tak si myslím, že ono sú také hlavné nejaké, ktoré sa tak najviac berú do úvahy.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 23. Aug 2023 9:52:47 
občasný diskutér

A dopátral si sa k čomu? To viem, že je toho pomerne dosť akože, nepotrebujem ani poradiť, len ma zaujíma, že či aj ostatní hľadia na rovnaké parametre ako napríklad ja, čo pozerám. No nie je to zase tak často pri kotloch, lebo to nekupuješ každý rok. Poriadny kotol ti vydrží roky a roky. Síce je to možno na začiatok mierna investícia, ale vyplatí sa radšej kúpiť poriadny.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 24. Aug 2023 7:29:24 
diskutér

investicia, ktora sa ti ale za nejake tri styri roky vrati spat v podobe uspor. takze dalsie roky uz setris ako nic ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 25. Aug 2023 9:05:34 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

To je nejaký oficiálny údaj, že takto to cca vychádza, alebo ako si k nemu prišiel? Viem, že kúpa nového kotla je efektívna a vie sa to potom časom vrátiť a vykompenzovať na nákladoch za vykurovanie. Ale nevedel som to takto nejak všeobecne zhodnotiť, že za aké obdobie potom dochádza k tomu, že už kvázi šetríš vďaka novému kotlu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2023 10:29:50 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

áno toto sú normálne údaje, ku ktorým sa vieš dostať. a to veľmi jednoducho. výrobcovia alebo predajcovia zvyknú mávať tieto informácie normálne aj na svojich webových stránkach. takže to nie sú žiadne tajnosti. myslím, že keď to takto uvádzajú, tak keby sa opýtaš odkiaľ to majú, z čoho vychádzajú, tak by ti to vedeli aj bližšie zdokladovať. ale to asi nepotrebuješ, či?

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 05. Sep 2023 10:32:59 
občasný diskutér

chcela by som sa opytat, ti co kurite peletami, ci ich aj nejak kombinujete alebo pouzivate stale len jedny. myslim aj tak, ze ci na striedacku alebo tak, ze aj viacero druhov nasypete do zasobnika.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 07. Sep 2023 9:40:58 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Myslím, že to nie je práve najlepší nápad. Ak chceš striedať pelety, tak akože ešte ok, ale aj to si prever, či tvoj kotol zvláda v pohode spáliť všetky druhy peliet. Kombinovať že aj lepšie aj horšie naraz, tak to nie. Však nehoria všetky rovnako dlho, ani nemajú rovnakú výhrevnosť.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 08. Sep 2023 10:41:47 
diskutér
Obrázok užívateľa

akoze ja som spekulant, to si sam uvedomujem, ale taketo nieco mi zatial este nenapadlo ani len skusat. odporucam normalne kupit nejake kvalitne pelety, neulakomit sa na nejake lacne nahrazky. cim kvalitnejsie pelety, tym dlhsie ti vydrzia, pretoze vydrzia dlhsie horiet a to davkovanie tym padom je v kratsich intervaloch, nez je to pri menej kvalitnych peletach. tie su lacnejsie, ale minies ich skorej a tym padom aj viac.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 08. Sep 2023 12:28:26 
občasný diskutér

dobre chalani, vsak ja si necham poradit. mne to len napadlo, ci sa to tak robi, resp. ci sa to tak moze robit. ale asi bude lepsie zbytocne okolo toho nevymyslat a nehladat nejake "vylepsenia" :)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 11. Sep 2023 10:59:21 
občasný diskutér

no myslim, ze ano... keby bola taka moznost, alebo sa to tak bezne robilo, tak si myslim, ze by aj vyrobcovia alebo predajcovia o tom priamo informovali... ale co mam teda ja osobne skusenost s atmos kotlami, tak takuto informaciu mi nikto nezdelil.. proste normalne kupit kvalitne pelety a tie tam davat... aj kotlu to spravi isto lepsie ako nejake zmesky...

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia