Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Pon 14. Okt 2024 8:40:22

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: aky kotol
PoslaťNapísal: Uto 12. Sep 2023 7:18:11 
občasný diskutér

Ved ked sa to tak vezme aj pouzivam vhodneho a kvalitneho paliva vies do istej miery predlzit zivotnost kotla. Pokial tam nebudem spalovat nejaky odpad, ktory by kotol zbytocne zanasal, ale ozaj pelety, ktore v podstate tvoria odpad len minimalny, tak to ma vplyv aj na samotny kotol a vsetky tie utroby.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 14. Sep 2023 9:28:18 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Presne takto to funguje. Tomu kotlu treba venovat aj nejaku pozornost. Da sa ulahcit si to pri peletovych kotloch tym, ze nemusis vypratavat popol po vyhorenych peletach, da sa na to zakupit dopravnik. Ale tak ci onak zase je fajn akoze, ked sa na ten kotol pozries, ci je vsetko ok, vsak su aj servisne kontroly, ktore odporucam nezanedbavat.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 18. Sep 2023 8:40:06 
občasný diskutér

Tak preco by ich niekto zanedbaval a nedaval ich robit? Vsak je to len pre tvoje dobro, aby si si dal ten kotol skontrolovat a mal istotu, ze je vsetko ok.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 19. Sep 2023 9:43:58 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

lebo ľudia sú kadejakí, mi nehovor, že si sa s tým tiež nestretol, že napríklad niekto úplne nezmyselne takto zanedbal niečo. a potom ešte zvyknú byť výhovorky a také to nezmyselné obhajovanie seba samého, kedy aj tak ostatní vedia, kde je pravda. netreba ani s tými peletami zbytočne vymýšľať a robiť pokusy a rovnako aj pri prehliadkach.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 20. Sep 2023 8:42:14 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Krischko aj bez toho dopravnika to je velka parada, ked vykurujes bielymi kvalitnejsimi peletami. Ale nejdem sa vracat k tomu, co tu uz zaznelo. K dopravniku som chcel. Odporucil by som ho zakupit potom rovno s kotlom, aby sa to cele vyskladalo. Ved to predpokladam, ze si dava kazdy zapojit nejakemu kurenarovi, alebo teda aspon vacsina ludi, co sa rozhodla investovat do noveho kotla.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 21. Sep 2023 8:25:57 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

- ale da sa aj dodatocne este k tomu domontovat, ci? tak predpokladam, ze nie kazdemu napadne hned na zaciatku, ze by sa mu mohlo nieco taketo zist, alebo nie kazdy ma hned financie aj na taketo "doplnky". -

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pia 22. Sep 2023 9:27:24 
diskutér

Dá sa, mne by to asi ani nenapadlo hneď kupovať. Lebo proste novinka pre mňa a treba si zvážiť, či to bude pre teba ozaj užitočné atď. Takto časom, keď už máš odsledované, ako často musíš kotol vypratávať a čistiť, tak si vieš porovnať, o koľko by ti ten dopravník vedel uľahčiť robotu.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 25. Sep 2023 11:41:30 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

alebo si staci pozriet, co sa uvadza pri tom dopravniku v parametroch, co sa uvadza pri kotly, ze ako casto teraba co cistit a budes vediet. a nemusis, ja neviem, sezonu alebo dve robit taketo "pokusy a sledovania", ale mas to cierne na bielom dane vyrobcom ;)

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 26. Sep 2023 9:44:41 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

isiel som to schvalne skusit najst, ale vyhodilo mi ako prve nejake videa od Atmosu na Youtube, tak som sa pri tom zasekol. videa ohladne cistenia kotla, je tam vsetko spomenute a ukazane, co treba spravit, ako nic nezanedbat atd. k tomu, co som chcel som sa nakoniec ani nedostal, mozno nabuduce :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 28. Sep 2023 7:56:40 
občasný diskutér

Isto by si nepovedal, ze niekedy sa zaseknes na pozerani prave takychto videi, ze? :D

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia