Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Sob 21. Dec 2024 17:47:19

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: aky kotol
PoslaťNapísal: Štv 13. Júl 2023 7:15:11 
občasný diskutér

Ved prave, to mas ako s peletami. Spalis hocijake, teda pokial je tomu kotol usposobeny, s tym by som si starosti nerobil. Akurat, ze menej kvalitne palivo produkuje viacej odpadu a splodin. To uz si treba zvazit, ci to potom za to stoji. Tie konare by som radsej vyuzil pri nejakej opekacke ako na kurenie.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 17. Júl 2023 9:27:42 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tiez moznost, ale tak ak s tym kotol nema problemy, ze ho to nezanasa, ja by som to zase tak kludne spravil, ze by som nejak to drevo pokombinoval. ako jasne, ze nejake lakovane dosky tam davat nebudem, to zas nie som blazon, ale tak hrubsie konare a podobne, nejake laty, tak preco nie. medzi tym normalnym drevom sa to strati a ja si aspon spracem dvor :D

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 18. Júl 2023 7:41:00 
občasný diskutér

Myslim si, ze to tak bezne aj ludia robia. Zase ked to neprezenies, tak to neuskodi. No a coze, tak parkrat budes musiet castejsie vycistit popolnik, to je asi tak vsetko, ake nasledky to moze mat. Lepsie, ako by malo vyjst to drevo nazmar.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 19. Júl 2023 9:44:59 
diskutér

Nie je aj taka moznost, ze sa ten popolnik sam vypratava do nejakej komory a potom len tu vysypes raz za uhorsky rok? Reku potom asi nie je ani tak potrebne toto riesit, co mi bude kolko odpadu tvorit.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 20. Júl 2023 10:44:46 
občasný diskutér

Je aj takato moznost, neviem ako sa to uplne presne vola, je to proste taky snekovy dopravnik, ktory cisti popolnik a odvadza popol do dalsej komory. To tu uz aj zaznelo. Ale mam taky pocit, ze toto sa dava k peletovym kotlom, neviem ci aj k splynovacim.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Pon 24. Júl 2023 7:52:48 
občasný diskutér

... neviem, či to má aj nejaký iný názov... všetci vieme, o čo ide, takže sa uspokojíme aj s týmto pomenovaním :D ... ale tiež mám rovnaký dojem ako ty... ale tak zase čo to je, vypratať ten popol, však to nie je toľká robota...

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 25. Júl 2023 9:28:43 
diskutér
Obrázok užívateľa

ale zase na druhu stranu, ked je taka moznost, tak preco to nevyuzit. ved ten kotol kupujes na vela rokov, to nie je tak, ze ho budes o rok o dva menit. takze kludne by som do toho investoval a nabombil ho vsetkym, co sa len da. bude mi aspon lepsie sluzit a ja s nim budem mat co najmenej starosti, ako sa da.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Str 26. Júl 2023 9:31:47 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

tak ty si to nejak vo velkom ponal :D to esteze byvaju aj dotacie na tie kotle, to sa hodi v takomto pripade vyuzit. a vies si ju uplatnit nie len na kotol ale aj na to prislusenstvo a napriklad aj na odborne zapojenie. takze hej, da sa.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Štv 27. Júl 2023 7:45:24 
občasný diskutér

Ono je ešte jedno také hľadisko, na ktoré sa ale asi málo stále pozerá, a to je ekologické hľadisko. Z tohto pohľadu sú nové kotle tiež o dosť "prospešnejšie", nakoľko produkujú omnoho menej splodín a tvoria menej odpadu. To je akože rozdiel niekoľkých kilogramov odpadu, čo kedysi vedel jeden kotol vypustiť do ovzdušia.

Offline Profil

PoslaťNapísal: Uto 01. Aug 2023 8:12:53 
diskutér

Toto si asi nie veľa ľudí uvedomuje. Alebo skôr o tom ani nevie, že aj takéto hľadisko by sa malo alebo mohlo brať do úvahy. Ale myslím si zase, že asi všetky tieto nové moderné kotle budú spĺňať toto, čo si spomínal. Ono aj únia si stanovuje nejaké podmienky, ktoré musia spĺňať. Inak Atmos, to je český výrobca a vozia aj mimo Európy, takže tam to majú nastavené isto tiež nejak.

Offline Profil

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 250 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia