Fórum.KdeBývať.sk

Aktuálny čas je Uto 19. Sep 2017 21:31:10


Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 100 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: Str 23. Aug 2017 8:43:56 
občasný diskutér

Registrovaný: Uto 21. Mar 2017 12:47:06
Príspevky: 15
Mna by este celkom zaujimala taka vec, ze napriklad nejake vypinanie kotla, ako to funguje, on sa vypne sam nejako alebo ja ho musim ist vypnut, ked uz nejako nemam za potreby aby kuril alebo ako mam tomu rozumiet? Lebo si to neviem celkom pri tychto splynovacich kotloch predstavit, ze asi ako by to malo fungovat aby to bolo dobre prakticky riesene :shock:


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Str 23. Aug 2017 14:21:22 
občasný diskutér

Registrovaný: Pon 06. Feb 2017 9:51:21
Príspevky: 11
Bydlisko: Trenčianske Teplice
Ja som si napriklad myslel, ze maju nejaku poistku a podla nej sa riadia. Vies ako dosiahne nejaku teplotu, ktoru ma prednastavenu a ked ju dosiahne, tak prestane kurit, ci to tak nie?


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Štv 24. Aug 2017 13:06:48 
občasný diskutér

Registrovaný: Uto 25. Apr 2017 12:27:23
Príspevky: 23
Pri automatickych kotloch, aspon teda co sa tyka znacky Atmos, tak nieco taketo riesit nemusis. Tiez som toto nevedel, ze ako je to, ale zacal som sa o to viac zaujimat a som sa dozvedel, ze pri tychto kotloch je to tak, ze je tam nejaky spalinovy termostat alebo tak nejako sa to vola a ono v podstate to funguje tak, ze kotol sa automaticky vypne po tom ako zhori palivo, ktore tam je ;)


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pia 25. Aug 2017 13:35:17 
občasný diskutér

Registrovaný: Uto 21. Mar 2017 12:47:06
Príspevky: 15
Presne toto som potreboval vediet, ci to treba nejako sledovat, ked dohorieva alebo ako to riesit, to si ma teraz s tymto akoze celkom potesil, radost si mi urobil. Ten termostat by mal byt teda normalne akoze sucastou kotla, nie je potrebne to k tomu dokupovat ci?


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pon 28. Aug 2017 11:37:03 
občasný diskutér

Registrovaný: Pia 18. Nov 2016 15:54:24
Príspevky: 28
Ano, tento termostat je super vec na kotloch, lebo nemusis sa nejako nicoho obavat. Nemusis sa bat, ze by ho nevyplo alebo nieco. Je to sucastou samozrejme. Pri tychto kotloch sa mne napriklad tiez paci to ako je rieseny ventilator. Odtahovy. Bez prachu vybera popol a nemas aspon ty plnu kotolnu alebo teda technicku miestnost prachu ;)


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Uto 29. Aug 2017 11:10:42 
občasný diskutér

Registrovaný: Pon 06. Feb 2017 9:51:21
Príspevky: 11
Bydlisko: Trenčianske Teplice
Tak to je super, ze to maju takto poriesene Asi aj v tom spociva teda ta hlavna uspora, ci?


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Str 30. Aug 2017 8:30:20 
občasný diskutér

Registrovaný: Štv 03. Nov 2016 12:26:55
Príspevky: 22
Liam121 píše:
Tak to je super, ze to maju takto poriesene Asi aj v tom spociva teda ta hlavna uspora, ci?


hlavná úspora v spočíva v cene. V nákladoch na kúrenie. Porovnaj si náklady pri elektrine na nejakú tú rozlohu doma a potom náklady pri peletách. Je to dosť viditeľný ten rozdiel a najmä keď do kotla investuješ, tak tá investícia sa ti pomerne skoro aj vráti. To, že sa kotol vypne, keď dohorí, tak to je taký bonus, že nemusíš sa báť, čo to tam robí ;)


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Štv 31. Aug 2017 11:12:01 
okoloidúci
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Str 30. Aug 2017 18:53:35
Príspevky: 4
Bydlisko: Svätý Jur
je lepsie riesit kotol len na drevo alebo nejaky kombinovany? ze aj na drevo a este napriklad na pelety alebo tak?
neviem ci su medzi nimi nejake rozdiely, co je vyhodnejsie? chcel by som do domu nejako takto riesit kurenie kedze, plynovu pripojku nemame a neviem si celkom predstavit ako inak by som to mal vymysliet


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Pon 04. Sep 2017 10:31:10 
občasný diskutér
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Uto 25. Okt 2016 12:31:34
Príspevky: 10
@julico povedal by som, ze ako pre koho. Odpoved na tuto otazku je dost individualna. Pre niekoho je lepsie to pre niekoho to. Niekto kto nema nejaky pristup k peletam bude zbytocne riesit nejake kombinovanie a neviem co. Ked ma pristup k drevu, tak bude len to riesit a bude to pre neho vyhodnejsie aj uspornejsie, treba si to zvazit :shock:


Hore
Offline Profil
 
PoslaťNapísal: Uto 05. Sep 2017 18:02:36 
okoloidúci
Obrázok užívateľa

Registrovaný: Pon 29. Máj 2017 8:25:27
Príspevky: 3
ja nemam pristup ani k jednemu, tak co si vybrat?

_________________
moj dom moj hrad


Hore
Offline Profil
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 100 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron

Nájdete nás aj na Facebooku

Beží na phpBB | Partnerské odkazy | Kontakt